Mai multe primării din Gorj au scăpat de arierate

Zeci de primării din Gorj au scăpat de plata arieratelor către agenţii economici cu datorii la stat. În cele două etape de compensare judeţului nostru i-au fost alocate peste 19 milioane de lei.

“În prima etapă judeţului Gorj i-a fost alocată suma de 16.816.000 de lei pentru stingerea arieratelor către operatorii economici cu datorii la stat. La vremea respectivă au fost depuse 48 de cereri de către primării pentru datorii de aproximativ 12 milioane de lei, restul sumei a fost retrasă şi redistribuită altor judeţe. Pentru etapa a doua am primit 57 de cereri, însă doar 34 au fost soluţionate întrucât suma alocată, de circa 8 milioane de lei, a fost epuizată. Cererile au fost soluţionate în ordinea primirii lor”, a declarat Gheorghe Paraschiv, trezorier şef în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

Primăriile care scăpat de datorii, în urma celei de-a doua etape de compensare sunt: Motru, Glogova, Târgu Jiu, Arcani, Ciuperceni, Bâlteni, Negomir, Drăguţeşti şi Rovinari. Potrivit lui Gheorghe Paraschiv, administraţiile locale enumerate au depus, fiecare, mai multe cereri pentru stingerea arieratele. Acesta a mai precizat că există speranţe ca şi restul primăriilor care au solicitat stingerea arieratelor să scape de datorii întrucât, până la sfârşitul lunii octombrie, se aşteaptă o nouă rectificare bugetară. “Aşteptăm rectificarea bugetară din această lună pentru a vedea dacă sunt prinşi bani pentru stingerea arieratelor”, a menţionat Gheorghe Paraschiv.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: