Mai mulţi bani pentru expropriaţii de pe centură

Expropriaţii de pe centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu vor primi sume mai mari decât se stabilise iniţial. Anunţul a fost făcut de către Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu. Acesta susţine că vor fi făcute reevaluări întrucât s-a modificat grila notarilor. Nu trebuie ignorat faptul că oamenii au cheltuit foarte mulţi bani şi în instanţă, în speranţa că vor reuşi să fie despăgubiţi la valoarea pieţei. Potrivit lui Ion Tudor, CNADNR a câştigat, la Curtea Supremă, procesul cu notarul Silvia Badea, cea care reuşise să blocheze lucrările în zona Amaradia.

Ion Tudor susţine că s-au majorat grilele notarilor, însă nu a spus cu cât vor creşte despăgubirile faţă de valoarea stabilită iniţial. „S-a modificat grila notarilor şi se recalculează valorile. Oamenii vor primi mai mulţi bani. Noi ne cerem scuze de întârziere, oamenii şi-au făcut nişte planuri, au fost şi cetăţeni care au fost de acord cu sumele respective, dar vor fi recalculări”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.
Tudor a dorit să vină cu explicaţii pentru că se speculează faptul că dosarele sunt ţinute prin sertare tocmai pentru a se tărăgăna acordarea despăgubirilor. „Nu ştiu cu cât vor creşte despăgubirile, dar important este că vor creşte. Nu ştiu când vor fi făcute plăţile, noi am vrea chiar din aceste zile, dar sunt totuşi nişte paşi care trebuie parcurşi de către evaluator. Nu vor fi documente prin sertare sau alte motive de întârziere”, a precizat Tudor.
Din cauza sumelor foarte mici acordate iniţial drept despăgubiri, expropriaţii au apelat la instanţă. Notarul Silvia Badea reuşise chiar printr-o Ordonanţă Preşedinţială a Tribunalul Gorj să blocheze lucrările din zona Amaradia. Silvia Badea a solicitat inclusiv anularea autorizaţiei de construire a noii şosele ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Procesul a fost pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a câştigat procesul la Curtea Supremă cu expropriatul din Târgu Jiu, care a blocat efectiv lucrările la centură, dar mai avem un punct cu probleme, la Drăgoieni. Am avut întâlnire cu cetăţeanul respectiv, s-au găsit soluţii de mijloc ca să putem lucra, sper ca încet-încet să se rezolve şi această problemă”, a declarat Ion Tudor.

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: