Mai mulți hoți de lemne prinși în aceeași comună

Furturile de lemne s-au înmulțit odată cu venirea frigului. Un bărbat de 50 de ani din Slivilești a fost prins după ce a tăiat doi arbori de esență cer, de pe un teren izolat, din afara fondului forestier. Un alt bărbat, tot din Slivilești, în vârstă de 48 de ani, a fost depistat în timp ce transporta, cu un atelaj hipo confecţionat artizanal, remorcat de un utilaj agricol, 33 de bucăţi de material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă sau transport. Acesta a declarat că materialul lemnos transportat, fără marcă silvică, l-ar fi tăiat și sustras, din pădurea satului Cojmăneşti, împreună cu fiul său, de 22 de ani, şi intenţiona să-l transporte la domiciliul său. 

Cu această ocazie a fost indisponibilizată o drujbă, atelajul hipo confecţionat artizanal şi întreaga cantitate de material lemnos, de esenţă gorun, care a fost lăsat în custodia pădurarului silvic, din cadrul Ocolului Silvic Motru, până la finalizarea cercetărilor, arată IPJ Gorj.

Un alt treilea furt de lemne a fost semnalat tot la sfârșitul săptămânii la Slivilești. De această dată o femeie de 40 de ani din comuna vecină Cătunele a intrat în curtea unui localnic și a furat lemnele cu o camionetă. În toate cazurile, poliția a întocmit dosare penale. (A.A.)

Vizualizări: 5,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: