Mai mulți medici s-au oferit să lucreze la “spitalul Covid” din Gorj

Se anunță săptămâni grele pentru sistemul medical, pentru că epidemia de coronavirus Covid-19 ia amploare de la o zi la alta. Raportarea de vineri arăta că 445 de persoane au fost diagnosticate în doar 24 de ore, fiind o chestiune de zile până când vom trece de o mie de cazuri pe zi.

Spitalul din Târgu Cărbunești a fost desemnat spital suport, în sensul în care aici vor fi tratați pacienți cu diferite afecțiuni, care sunt infectați cu Covid-19. Au fost făcute circuite, camere de decontaminare, toalete în plus, dar directorul Constantin Târziu este îngrijorat pentru faptul că are echipament de protecție pentru 5-7 zile.

Vestea bună este că mai mulți medici s-au oferit să lucreze la acest spital pe perioada epidemiei. “Noi suntem descoperiți cu doi medici la Terapie Intensivă, dar sunt doi medici care și-au dat acceptul să lucreze la noi, pentru că până acum au lucrat pe gărzi. A venit benevol un medic la Ortopedie, el și-a exprimat disponibilitatea, la fel un medic la Chirurgie. Cei doi au și fost introduși în linia de gărzi. Suntem descoperiți pe secția de Pediatrie, ne mai trebuie doi medici, ne mai trebuie cel puțin un ginecolog, pentru că am dublat linia de gardă”, a spus directorul Târziu la Radio Infinit.

Trei dintre medici au venit de la spitale din Gorj, iar chirurgul de la spitalul din Craiova.

Vizualizări: 6,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: