Mai mulți pacienți din Motru așteaptă rezultatul testelor. Cazuri pozitive la Padeș

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a anunțat că vineri au fost internate la spitalul din localitate pentru supraveghere medicală șapte persoane care prezentau simptome specifice infectării cu noul coronavirus. "În prezent, la Spitalul Motru sunt internate 12 persoane. Pacientii testați pozitiv au fost redirecționați catre Sectia Boli Infectioase a Spitalului Județean Tg-Jiu și Spitalul suport Tg Cărbunești", a comunicat primarul din Motru.

"De la declanșarea pandemiei COVID-19, la nivelul municipiului Motru au fost internate ca suspecte de infecție cu virusul SARS-Cov 2, 27 +1 persoane. Prima persoană diagnosticată, angajata de la Fabrica de Tricotaje, a fost internată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, nefiind în observație la unitatea spitalicească din orașul nostru", a mai anunțat primarul.

Dintre persoanele suspecte a fi infectate cu noul coronavirus, 19 sunt din municipiul Motru, 5 din comuna Padeș, 2 persoane cu domiciliul în Tg-Jiu, o persoană din comuna Glogova și o persoană care nu are domiciliul în Gorj, a venit din Anglia și, in timpul transportului către locul de carantinare din Cărbunești, a prezentat simptome, motiv pentru care a fost izolată pentru supraveghere medicală la Spitalul Municipal Motru.

"Până în acest moment, au fost diagnosticate cert 14 persoane, dintre acestea, în ultimele 24 de ore fiind confirmată pozitiv la testul pentru Covid-19 o singura persoană. Din cele 14 persoane confirmate pozitiv la testarea pentru Covid-19, două locuiesc în comuna Padeș, una este din Tg-Jiu și 11 din Motru", a mai anunțat primarul.

În acest moment, la nivelul municipiului Motru sunt 318 persoane izolate preventiv la domiciliu și care sunt monitorizate zilnic de către personalul primăriei.

"Din discuțiile avute cu persoanele confirmate pozitiv și internate în spitalele din Tg. Jiu și Tg. Cărbunești, starea de sănătate a acestora este foarte bună, ele fiind nerăbdătoare să se întoarcă acasă. Si de această dată, fac apel către cetățenii municipiului Motru să respecte regulile impuse de autorități, în această situație de criză, să păstreze distanța socială, să evite locurile aglomerate și să respecte regulile de igienă impuse de specialiști. Numai respectând aceste condiții, reușim să depășim această situație dificilă", transmite Gigel Jianu.

Vizualizări: 4,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: