Mai ușor cu Constituția!

Mă întreb de mai multe zile ce va face premierul Ponta ca să-l mulțumească pe cel care, vorba lui Voiculescu, l-a făcut om? Poate să-l scape de dosarul ICA, dosar care-l frige atât de tare la tălpi? După părerea mea, nu poate să facă acest lucru decât într-un singur fel, care îl va descalifica în ochii Europei către care se uită de mai mult timp cu mare jind. Ar putea să numească marote la șefia parchetelor și a DNA, care să nu-și trimită subalternii în proces să ceară închisoarea cu executare de care se teme atâta mentorul lui Antonescu. Ori atât de prost nu poate fi Ponta, pentru că în acest fel îl va scăpa pe Voiculescu și se va afunda pentru totdeauna  în tenebrele Bruxelles-ului.

Joaca Varanului de-a parlamentarul cred că a enervat și portarul de la instanțele de judecată. Indiferent unde va ajunge dosarul pentru judecată, sunt sigur că nici un judecător, oricât de obedient ar fi el, nu-și va pune pielea la saramură pentru un caz atât de mediatizat, indiferent  ce miză va fi în joc. Cred că lucrul ăsta îl știe și Voiculescu, altfel nu s-ar agita atâta. Practic se simte sub lupă și nu știe ce să mai facă. Dacă va fi sau nu condamnat nici nu mai contează, având în vedere vârsta înaintată, dar din toată zbaterea lui va rămâne ceea ce s-a subliniat în Raportul MCV: dorința acerbă și de nestăvilit a penalilor de a ajunge în Parlament, unde vor beneficia de imunitate chiar dacă faptele pentru care sunt trimiși în judecată nu s-au comis pe vremea statutului de parlamentar. Ori, în condițiile în care parlamentul a ajuns un loc în care se ascund indivizii de rigorile legii, ce pretenții să mai ai și față de cine? Dacă tot se încearcă să se schimbe Constituția, mi-aș dori să se consemneze undeva  în noua formă că nu au voie să candideze pentru nici o funcție publică persoanele împotriva cărora s-a declanșat acțiunea de urmărire penală. O să spuneți că se vor înmulți denunțurile împotriva oamenilor cinstiți, doar pentru a-i împiedica să acceadă la o funcție publică. Prefer așa, decât să știu că toți interlopii cu bani ajung în Parlament și fac legi care teoretic ar trebui să-mi conducă mie viața și copiilor mei viitorul…

N-am nici o speranță că lucrurile se vor îndrepta în privința asta. Cât despre dorința fierbinte a USL de a modifica Constituția în sensul mijirii unei Republici , cred că este o mare prostie. Am în vedere înțelegerile subterane care se fac între penalii și incompatibilii din parlament și nu-mi doresc ca în viitor să mă trezesc cu un președinte gen Iancu de la Craiova, care era cât pe ce să devină senator dacă cineva vigilent nu ar fi dat în presă fotografiile cu metodele lui de pedeapsă aplicate angajaților și care mergeau până la lipsirea de libertate și batjocorirea publică… Așa că mai ușor cu Constituția pe scări, că vă cade pe picioare și vă rănește la cap.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: