Mâine va începe Memorialul Ibrahim Dossey

Mâine va debuta la Braşov a doua ediţie a turneului Ibrahim Dossey la care participă 55 de echipe de fotbal. Fondurile strânse în urma acestei acţiuni vor fi donate soţiei fostului portar ghanez, Ioana, şi fetiţei lor, Jennifer.

Pe 9 decembrie s-au împlinit doi ani de la moartea fostului portar de la Pandurii Ibrahim Dossey.  Acesta s-a stins pe 9 decembrie 2008, la 36 de ani, în urma unui accident de maşină petrecut în apropiere de Braşov. Pe 13 septembrie, goalkeeperul era în maşină cu soţia lui, Ioana şi cu fetiţa Jennifer când a avut loc accidentul. Dossey a suferit o fractură de craniu cu înfundare, a fost operat pe creier, iar timp de o lună a fost în comă profundă. Când acesta începuse să reacţioneze la stimuli şi chiar putea respira singur, a murit după 3 luni în urma unui stop cardio-respirator.

Liga Suporterilor celor de la FC Braşov, acolo unde Dossey a jucat mult timp,  organizează anul acesta, în perioada 11-12 decembrie, a doua ediţie a Turneului Ibrahim Dossey. La competiţie pot participa echipe formate din 7 jucători, taxa de înscriere fiind de 100 lei, iar fondurile vor fi donate familiei. Anul trecut, cea care a dat lovitura de începere a fost fiica portarului, Jennifer, iar portarul Remus Dănălache a primit de la Ioana Dossey mănuşile ghanezului. "Anul trecut i-am dat mănuşile lui Dănălache, era un copil când Ibrahim apăra la Braşov. Acum le poartă cu drag".

Dossey a jucat 92 de meciuri în Liga 1 pentru  FC Braşov, Rapid şi Panduri, de la ultima sa echipă, cea din Târgu Jiu plecând chiar cu o lună înaintea tragicului accident.


Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: