Moş Crăciun de închiriat

Moş Crăciun se lasă închiriat. Aşa că cei care vor să îl aibă în mijlocul familiei nu trebuie decât să formeze un număr de telefon sau să scrie un mail şi minunea se întâmplă. Minunea este o afacere de sezon care a început să prindă rădăcini şi în judeţul Gorj. Tot mai mulţi tineri vin cu sacul la copiii cuminţi contra cost.

Rolul lui Moş Crăciun îl va juca în acest an şi Tiberius Szigismund. Acesta a dat deja anunţuri şi aşteaptă să fie contactat de părinţi, de grădiniţele sau creşele interesate. Nu este pentru prima dată când face acest lucru şi iubeşte să aducă zâmbetul pe feţele copiilor. Moşul nu pleacă de drum fără ajutorul unei Crăciuniţe. „Cu mine o să meargă şi o prietenă care mă va ajuta să împart cadourile”, mai menţionează acesta. Tiberiu Szigismund spune că povestea a pornit cu câţiva ani în urmă. „Eu am fost ucenicul unei doamne care făcea pe Moş Crăciun. Era cosmeticiană, iar în preajma sărbătorilor era chemată la grădiniţe şi la creşe. Mergeam împreună la faţa locului şi împărţeam cadouri. Era ceva deosebit. Copiii erau foarte mulţumiţi şi făceau spectacole frumoase”, spune Tiberiu. Pentru că aceasta a plecat în străinătate, Tiberiu este cel care o să-i ţină locul. Acum abia aşteaptă să asculte ce îşi doresc cei mici şi să le ofere cadouri din sacul său.

Costumul, piesa de bază

Echipamentul este de bază în această meserie. Copiii sunt foarte atenţi la detalii, aşa că totul trebuie să fie foarte bine pus la punct, să fie cât mai aproape de adevăr.  „Am un echipament de moş. Costumul e făcut special de o croitoreasă din judeţ şi îl am de mai mulţi ani. Barba este aproape naturală, iar copiii pot să tragă de ea că nu se desprinde”, mai menţionează acesta. Din afacerea de sezon se pot scoate bănuţi frumoşi. Pentru prezenţa sa cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar 50 lei.

Dar Tiberiu nu este singurul care îşi oferă serviciile în preajma sărbătorilor de iarnă. Şi actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” joacă acest rol de ani de zile.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: