Primarul comunei Câlnic posteşte ca să mai prindă un mandat

Primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, ţine tot postul Crăciunului. Primarul s descrie ca fiind un om credincios iar în fiecare seară, înainte de a adormi, spune câte trei rugăciuni. Încă din copilărie acesta a fost învăţat, de către bunici să aibă credinţă în Dumnezeu. Edilul local deţine zeci de icoane pe care le are expuse atât în locuinţa cât şi în biroul său. Cea mai mare satisfacţie a lui este fiica sa în vârstă de 12 ani, iar cea mai arzătoare dorinţă este de a câştigat un nou mandat de primar pentru a putea finaliza proiectele începute.

Dumitru Vulpe a fost ales ca primar al comunei Câlnic în anul 2008, după ce o bună perioadă de timp lucrase ca şef Serviciu Gospodărie Comunală. Edilul şef spune că este un om credincios care ţine atât postul Crăciunului cât şi postul dinainte de Paşti. Încă din copilărie, acesta a fost învăţat de către bunici să fie un om cu frica lui Dumnezeu. Astfel, primarul a păstrat cu sfinţenie până astăzi obiceiului familiei de a spune rugăciuni înainte de a culcare. “În fiecare seară înainte de a adormi spun câte trei rugăciuni. Îmi amintesc că în copilărie bunica ne trezea pe mine şi pe sora mea în cazul în care uitam să ne spunem rugăciunea. Sunt foarte credincios şi ţin tot postul Paştelui şi al Crăciunului”, a declarat Dumitru Vulpe. Duminica primarul merge la biserică, iar de fiecare dată când are posibilitatea vizitează câte o mânăstire. “Duminica şi în zilele de sărbătoare merg la biserică, iar de câte ori sunt în trafic şi trec pe lângă vreo mânăstire nu ezit să opresc şi să intru în lăcaşul de cult”, a mai precizat primarul comunei Câlnic. Acesta are zeci de icoane primite de la preoţi, o parte dintre ele fiind expuse chiar în biroul său.

Şi-ar dori să vadă piramidele din Egipt

Cele mai mari pasiuni ale primarului comunei Câlnic sunt călătoriile şi pescuitul. După ce a vizitat Franţa, Ungaria, Germania şi Turcia, Dumitru Vulpe şi-ar dori să ajungă în Tunisia şi Egipt. “Mi-ar place să vizitez Tunisia fiindcă am auzit că au serviciile turistice foarte bine puse la punct şi Egiptul pentru a vedea piramidele”, a declarat Dumitru Vulpe. Aproape în fiecare vară câteva zile din concediu şi-le petrece în Deltă, la pescuit. “Îmi place să pescuiesc, iar în Deltă se prind peşti de la 4-5 kg în sus”, a mai precizat primarul comunei Câlnic.

Fiica şi funcţia, cele mai mari satisfacţii

Dumitru Vulpe se consideră un om împlinit şi spune că cea mai mare satisfacţie pentru el este fetiţa sa în vârstă de 12 ani. “Fetiţa mea este în clasa a VI-a şi mă copiază foarte mult. Se vede foarte clar că îi plac ştiinţele exacte. Zilnic rezolvă foarte multe probleme la matematică”, a declarat Dumitru Vulpe. De asemenea, primarul spune că cea mai mare dorinţă a sa este de a câştiga încă un nou mandat pentru a putea finaliza proiectele începute. “Îmi doresc un nou mandat pentru a putea finaliza proiecte începute ca să pun în valoare comuna Câlnic”, a precizat edilul local.

Vizualizări: 1,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: