Malul Jiului se umple iar de gunoaie

Malurile râului Jiu aproape că s-au umplut din nou de gunoaie. PET-uri sau pachete goale de ţigări aruncate, cel mai probabil, de cei care vin să pescuiască în zonă, au apărut în apropierea insuliței a doua zi după o amplă acţiune de ecologizare.

Gunoaiele au fost filmate de jurnalistul Narcis Daju, care a mers să vadă cum arată zona după ce, marți, peste 100 de voluntari și angajați ai mai multor instituții din Gorj au ecologizat barajul, lacul și malurile Jiului. “Avem și găleți, resturi de ambalaj, sticle, pahare de cafea, avem și capace, avem și țigări. Asta servesc gunoaiele care vin la pescuit! Eu, personal, am strâns patru saci de pet-uri și gunoaie și nu a mai rămas nimic în urmă. Dar au venit gunoaiele la pescuit să aducă mizeria la stadiul inițial. Despre asta e vorba. Nu trebuie să ajungem la concluzia că nu merită să facem acțiuni de ecologizare. Cei care pescuiesc pe aici vor reface în scurt timp mizeria care era ieri (n.r. marti)”, a fost mesajul jurnalistului Narcis Daju.

Pompieri, pescari, salvamontiști și simpli târgujieni au participat, marți, la acțiunea de ecologizare demarată, pe Facebook, de Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene de Vânători și Pescari Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: