Drone pentru salvarea turiștilor de pe munte

De acum încolo turiștii care vor cere sprijinul salvatorilor montani în diversele probleme pe care le pot avea pe munte nu vor mai primi doar ajutorul acestora, ci și al dronelor cu care echipele Salvamont din câteva zone ale țării au fost dotate.

Aparatele respective vor fi folosite și la Gorj, dar și în zone turistice învecinate județului nostru, precum Petroșani și Vâlcea. Echipele Salvamont din Hunedoara, Argeș, Harghita și Mureș au și ele drone în dotare, acestea urmând să fie folosite nu doar în operațiuni de recunoaștere sau cercetare aeriană în zone greu accesibile. Dronele vor căra și echipamentul pe care salvamontiștii îl folosesc în timpul intervențiilor, pe lista materialelor transportabile aflându-se instalații de iluminat, defibrilatoare, rachete de semnalizare sau acumulator pentru stațiile de emisie recepție.

„Calitatea serviciilor asigurate în evenimentul montan este unul dintre cele mai importante criterii pe care structurile Salvamont si toate celelalte structuri implicate în soluționarea evenimentului montan cu persoane cu afecțiuni medicale, Dispeceratele 112 , ISU și Salvamont, serviciile de ambulanță SAJ sau SMURD, elicopterele SMURD / IGAV, urmăresc să le realizeze la un nivel cât mai ridicat, mărind astfel şansele de supraviețuire a victimelor și derulând acțiuni de salvare în condiții de siguranţă sporită pentru cel salvat şi salvatori”, a transmis Salvamont România, în fruntea căruia se află Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: