Managerul CE Oltenia, după greva minerilor: Foarte bine au făcut!

"Foarte bine că au făcut-o!" Așa a reacționat Daniel Burlan după ce minerii de la Jilț Nord au refuzat să urce în tanchete și au cerut să li se prezinte autovehicule sigure pentru transportul în carieră. 

După circa două ore de negocieri, au început lucrul, fiind convinși de șefii carierei. 

Daniel Burlan a explicat că s-a discutat de câteva luni despre pregătirea drumurilor pentru sezonul rece. A recunoscut că Jilț Nord nu a fost pregătită pentru această perioadă. "Foarte bine că au făcut-o. Nu de la momentul producerii acelui accident, am solicitat șefilor de unități de carieră să primească numai echipamente conforme și sa pregătească acest sezon rece. Nu o dată. Există un program de măsuri pentru pregătirea sezonului rece, să facă drumurile de acces. Drumurile, canalele se fac în perioada de vară. Din păcate, acea unitate minieră de carieră este nepregătită pentru sezonul rece", a spus Burlan. 

A mai adăugat, totuși, că n-a știut până acum cum stau lucrurile în Jilț Nord. A trimis doi directori să ia la pas carierele și să vină cu soluții cât mai rapide: "N-am avut cunoștință că nu suntem pregătiți pentru această perioadă. Am trimis doi dintre cei numiți în Directorat, pe Trufelea și Bălășoiu, să se deplaseze în fiecare carieră, la fiecare utilaj, pentru a analiza starea drumurilor de acces și starea mijloacelor de transport".

Vizualizări: 7,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: