Vîlceanu, despre legea minerilor: Eu cred că va veni scadența și pentru cei care au promis lucruri

Deputatul Dan Vîlceanu spune că angajații CEO continuă să fie mințiți atunci când li se promite că se va aplica Legea 197 așa cum își doresc ei.

El mai spune că cei care îl criticau au acum pârghiile să rezolve problema. ”Când ești în opoziție ți-e mult mai ușor, pentru că nu ai tu responsabilitatea, însă eu cred că va veni scadența și pentru cei care au promis lucruri. Adică eu mi-am asumat toate înjurăturile din lume pentru faptul că am spus atunci și susțin și acum că nu am avut o posibilitate legală să putem reduce vârsta de pensionare și chiar dacă s-au dat, legile n-au putut fi aplicate. Am spus asta de la început, asta s-a întâmplat. Ce mi-am asumat s-a și întâmplat. Adică să fie asimilată grupa a doua dinainte de 2001 la condiții speciale.

Ăsta era adevărul meu, da, evident că nesusținând o anumită poziție, au fost oameni care m-au înjurat, dar până la urmă va veni și momentul în care cei care au promis lucrurile astea trebuie să le livreze, indiferent de ce partid vorbim. Au fost mai mulți politicieni care mergeau la oameni în piață și spuneau, se poate, dar nu vrea Vîlceanu. Ok, acum sunteți voi, nu mai e Vîlceanu. De ce nu le faceți? Și știți ce mă miră cel mai tare? Adică nu că mă miră, mă revoltă că inclusiv acum, când știm foarte clar că până în martie trebuie să vină Ministerul Muncii cu legea pensiilor, tot le promit lucrurile alea, deși este evident pentru toată lumea că se minte”, a spus el la Radio Infinit.


A atras atenția că în noua lege a pensiilor nu crede că va apărea această prevedere legată de pensionarea minerilor: ”La nivel european nu mai există condiții deosebite, există doar condiții normale s condiții speciale. Dacă vor reuși cumva să aducă complexul în condiții speciale pe noua lege, de acolo înainte se vor se va putea aplica. Oricum. Nu poți să faci legea asta noua a pensiilor prin care să le recunoști condițiile speciale.

Eu n-am văzut cum arată legea, dar este evident că bucata asta 2001-2021 n-o vei putea prelua noua lege”.

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: