Manţog, director general la CE Turceni

Lovitură de teatru pe scena pe care urcă zilele acestea noii şefi din minerit şi energie de la nivel de judeţ. Surpriza a apărut ieri, când zvonurile au fost confirmate oficial în privinţa promovării lui Ionel Manţog în fruntea Complexului Energetic Turceni, o unitate care are numeroase probleme de rezolvat în perioada următoare pentru a se menţine pe piaţă.

Numit săptămâna trecută consilier al ministrului Economei, Adriean Videanu, Ionel Manţog va prelua acum funcţia de director general al Complexului Energetic Turceni. Pentru funcţia de director general la CE Turceni a fost propus iniţial Tiberiu Trotea, în locul actualului deţinător al portofoliului, Marian Moţocu.

În schimb, noii directori generali Daniel Burlan (PDL) şi Gheorghe Daviţoiu (PSD) şi-au preluat ieri noile birouri la SNLO şi CE Rovinari, ambii precizând că au solicitat pentru următoarele zile o analiză a unităţilor pe care le conduc. Atât Burlan, cât şi Daviţoiu au declarat că în urma analizelor respective îşi vor stabili echipele cu care vor conduce unităţile miniere şi energetice.

Complexul Energetic Rovinari a fost condus în ultimul an şi jumătate de Laurenţiu Ciurel, fostul director general intrând de luni în concediu de odihnă, după cum a precizat succesorul său în funcţie, Gheorghe Daviţoiu. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a fost şi ea condusă începând cu luna mai a anului 2006 de Eugen Davidoiu, acesta declarând că nu ştie dacă va rămâne angajat în continuare al unităţii, întrucât are oferte şi din mediul privat. Fostul director general a precizat însă că părăseşte funcţia de conducere cu satisfacţia că a făcut „performanţă” la SNLO, el fiind totuşi acuzat în campania electorală de anul trecut de reprezentanţi ai PDL şi PSD de faptul că nu a gestionat suficient de bine problemele economice ale societăţii. „Am făcut performanţă la SNLO, iar ca dovadă este faptul că unitatea are profit. Duminică am predat mandatul şi nu văd vreo problemă. Sunt un profesionist, am demonstrat acest lucru, am 41 de ani şi îmi voi face datoria oriunde voi fi de acum încolo. Le urez succes celor care au venit acum pentru că SNLO este o firmă mare şi de importanţă naţională”, a menţionat Eugen Davidoiu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: