Manu Tomescu, încrezător și nu prea în judecători: Sunt combinații de te doare mintea!

“Sunt combinații de te doare mintea și se poate interveni politic!” E gândul cu care așteaptă un sindicalist din minerit primele procese ale angajaților împotriva Casei de Pensii Gorj, care le-a respins dosarele de pensionare anticipată în baza noii legi adoptate anul trecut. Deși alți colegi din țară au reușit să câștige în instanță, în primă fază, în procese similare, minerii din Gorj nu par foarte încrezători în fața acestui demers.

„Nu avem ce să facem. Trebuie să ducem această bătălie până la final chiar dacă Legea 197 se aplică numai pe jumătate. Astăzi, toți minerii și energeticienii din această companie sunt încadrați pe condiții speciale de muncă așa cum am cerut, cum este normal, să ne fie recunoscută munca. Asta e partea plină a paharului, dar funcționarii de la Casa de Pensii refuză să pună în funcționare legea așa cum scrie. Eu nu am încredere totală în puterea judecătorească din România. La sindicat, am avut o grămadă de procese pe grupă de muncă și am văzut că judecătorii nu judecă cu aceeași unitate de măsură”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Doar Sindicatul Energia Rovinari a deschis deja circa 35 de procese și îi reprezintă pe cei care le-au cerut ajutorul în reprezentarea în instanță. Cereri sunt cu duiumul însă sunt luate pe rând, în ordinea datei la care au fost respinse dosarele de către funcționarii de la Casa de Pensii.

Manu Tomescu are emoții în instanță: „Se poate interveni politic. Sunt combinații de te doare mintea”.

„Cred că suntem singurul sindicat care își asumă procesul. Mai sunt procese, dar oamenii nu au fost susținuți de sindicatele din care fac parte. Avem circa 35 de procese, dar cereri sunt peste o sută. Pornim eșalonat. Am vrut să ne încadrăm în termenele legale să contestăm. Au început deja procese la Iași, Hunedoara, Suceava pe aceeași lege. La Suceava, a respins din start judecătorul toate aberațiile de la Casa de Pensii. Angajatorul trebuie să spună dacă pe toată perioada cerută de salariat, întreprinderea respectivă a desfășurat activitatea pe producere de energie electrică pe bază de cărbune. Să vedem cum judecă ai noștri, de la Târgu Jiu. Și acolo se poate interveni politic. Sunt combinații de te doare mintea”, a mai spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: