Șef nou la UATAA Motru. Ce are de făcut urgent!

Uzina de Agent Termic din Motru are o nouă conducere. Fostul viceprimar Tudor Dobrică a fost desemnat în funcția de director executiv. Va ocupa acest post pentru următoarele patru luni. Nu are deloc o misiune ușoară. Deși ieșită din insolvență, UATAA are probleme departe de a fi rezolvate. Asigurarea cărbunelui pentru funcționare, plata salariilor și a taxelor sunt doar câteva dintre marile probleme ale societății.

Tudor Dobrică va rămâne la conducerea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru până la sfârșitul lunii aprilie. A fost greu să fie găsită o persoană care să-și asume conducerea societății care se află într-o situație tot mai dificilă.

“Cel desemnat trebuie să-și asume scandalurile create, diversiunea făcută, faptul că oamenii sunt deja speriați de anumite aspecte. Nu se îngrămădesc mulți care să preia conducerea. Mulți fug de răspundere de teamă. A fost greu să identificăm o persoană să accepte pe o perioadă de patru luni și Consiliul de administrație, și directorul executiv, frâiele acestei societăți. Domnul Tudor Dobrică a acceptat. A fost director la Direcția Publică și viceprimar. A fost desemnat de AGA pentru patru luni”, a anunțat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Cât privește viitoarele obiective ale noului director, acestea sunt multe și stringente. „Obiectivul principal va fi să deblocheze situația. Mă refer la plata cărbunelui, păcura, salariile, datoriile către bugetul de stat, taxele pentru a vinde tot anul energie electrică și problemele de zi cu zi, menținerea în funcțiune a centralei și găsirea unor soluții cât mai urgente cu privire la certificatele de CO2”, a mai adăugat primarul, într-un interviu la Radio Infinit.

UATAA a rămas fără conducere de la jumătatea lunii decembrie 2021.

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: