Manu Tomescu, provocare pentru Jan Popescu

Sunt cinci ani de când mișcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia s-a divizat și conflictele dintre părți încă nu s-au stins. Manu Tomescu, de la Sindicatul Energia Rovinari, le reamintește celor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia că pe semnătura lor mai mulți salariați au pierdut grupa de muncă. “Până în anul 2014, atunci când Jan Popescu, pentru a-și putea păstra afacerile cu CEO, a fugit în SMEO, sindicatul creat de politrucii Ciurel și Pecingină, atelierele electrice din Termocentrala Rovinari erau trecute în avizul ITM, ca fiind locuri de muncă în condiţii deosebite, iar colegii noștri beneficiau de grupă de muncă. Însă în ultimele avize, cel din anul 2015 și cel din 2016, aviz care a și fost prelungit până în 2021, atelierele electrice din Termocentrala Rovinari au fost scoase și trecute la condiții normale de muncă. Iar, pentru că Mitrescu și liderii Sindicatului Energia Rovinari trebuiau izolați și chiar exterminați, din punct de vedere sindical, din partea sindicatului acele avize pentru grupa de muncă poartă ștampila și semnătura SMEO, Departament Rovinari”, acuză Manu Tomescu.

Jan Popescu vorbea zilele trecute la un post de radio că SMEO este singurul sindicat care ar putea scoate mii de oameni în stradă. “Știu că Jan Popescu îi duce pe câțiva regulat la câte o friptură, gândindu-se că astfel își răscumpără trădarea și ii face să uite că i-a lăsat fără grupa de muncă, însă și eu am colegi electricieni care muncesc în acele ateliere și pentru ei nu pot să tac”, a mai spus Manu Tomescu, care îi acuză pe cei de la SMEO de lăcomie.

“Dar pentru a lămuri lucrurile și pentru a vedea oamenii cine minte și cine spune adevărul, eu îl provoc pe Jan Popescu să stabilească el o zi când să mergem împreună în fața acelor oameni, și fiecare dintre noi să își expună și să își documenteze argumentele”, a mai spus Manu Tomescu.

Rămâne de văzut dacă Jan Popescu va accepta provocarea lui Manu Tomescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: