Cartel Alfa condamnă supraimpozitarea tichetelor cadou

Cartel Alfa condamnă intenția guvernului de a impozita tichetele cadou la fel ca orice altă formă de venit. “Prin intenția de a reține și contribuții pentru tichetele cadou, guvernul practic hotărăște eliminarea acestei forme de ajutor social acordat ocazional salariaților. Recent publicat, proiectul de ordonanță de urgență care stabilește fiscalizarea completă a tichetelor cadou (contribuții + impozit) reprezintă o nouă lovitură dată membrilor de sindicat, impozitarea tichetelor cadou/sociale reducându-le nivelul ajutoarelor de care beneficiau până acum”, arată Cartel Alfa.

Guvernul și-a propus să rețină salariaților dintr-un drept social în valoare, spre exemplu, de 100 de lei, o sumă de 41,5 lei reprezentând impozit și contribuții, lăsându-le un venit net de 58,5 lei.

“Astfel, în locul mult trâmbițatei impozitări a pensiilor speciale, Guvernul preferă impozitarea suplimentară a salariaților, aplicând în același timp o nouă lovitura structurilor asociative care-și sprijină membrii pe baza contribuțiilor comune”, mai arată Cartel Alfa.

Cu o astfel de lege, fiecărui salariat al Complexului Energetic Oltenia i s-ar lua din buzunar cel puțin o mie de lei în fiecare an. (M.M.)

Vizualizări: 1,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: