Manualele pentru clasa I ajung după vacanta de iarnă

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj anunţă că elevii claselor I şi a II-a vor primi noile manuale şcolare abia peste trei săptămâni, dar nici atunci nu pot garanta că acest lucru se va adeveri. Unităţile şcolare au transmis inspectoratului o situaţie cu editurile de la care doresc să fie achiziţionate manualele, urmând ca Ministerul Educaţiei Naţionale să dea comanda în baza opţiunilor. Astfel, sunt şanse minime ca elevii să primească manualele până la vacanţa de iarnă. Până una-alta, micuţii vor studia pe vechile manuale, al căror conţinut este adaptat de învăţători la noua programă şcolară.

Unităţile şcolare de pe raza judeţului Gorj au transmis la Inspectoratul Şcolar Gorj situaţia cu editurile de la care doresc să primească manualele pentru şcolarii de la clasele I-a şi a II-a. 13.184 de manuale au fost solicitate, acestea fiind de Matematică şi Explorarea mediului, Limba modernă, Comunicare în limba română. Cele mai solicitate edituri, şi evident cele care vor încasa cei mai mulţi bani de pe tipărirea manualelor, sunt:  SC CD Press SRL (6352 lei) care va tipări manualul de Matematică şi Explorarea mediului pentru clasa I (autori sunt Iliana Dumitrescu, Nicoleta Ciobanu, Alina Carmen Birta); Asocierea Uniscan Grup Eduactional SRL+ Expres Publishing SA (8642 lei)- manualul de Limba modernă pentru clasa I unde autori sunt Jenny Dooley, Virginia Evans. Valoarea totală a manualelor comandate este de aproape 90.000 lei.

Inspectorul şcolar pe învăţământul primar, Ion Popescu, a spus că ISJ Gorj a transmis situaţia la Ministerul Educaţiei, care va trebui să dea comanda acestor manuale. Inspectorul nu a putut spune cu exactitate când elevii claselor a I-a şi a II-a vor avea noile manuale pe bănci. „Ministerul centralizează la nivel de ţară pentru a vedea ce s-a comandat de la toate editurile şi cred că în trei săptămâni vor ajunge şi manualele. Asta a fost estimarea, dar cu certitudine nu pot spune. Nu vor fi manuale digitale, vor fi pe suport scris, iar la sfârşit vor avea un CD sau un DVD, cu manualul. Copilul, profesorul, vor putea să-şi instaleze manualul şi pe calculator. Manualele sunt comandate de minister, iar noi le primim şi le distribuim în şcoli”,  a declarat Ion Popescu, inspector şcolar ISJ Gorj.  

Reprezentanţii ISJ Gorj au spus că părinţii elevilor de la clasele I-a şi a II-a nu au avut cum să cumpere manualele, asta pentru că cele aprobate de minister nu au apărut în circuitul public.         

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: