Marcel Ciolacu a anunțat că se autoizolează cinci zile

Președintele PSD Marcel Ciolacu se află în carantină timp de cinci zile după ce a intrat în contact cu ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, confirmat recent cu SARS-CoV 2.

Perioada de izolare pentru liderul social-democrat expiră duminică, 16 ianuarie. Potrivit normelor sanitare, preşedintele PSD a intrat în izolare timp de cinci zile, după ce ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Marcel Ciolacu va ieşi din izolare duminică, au precizat surse din PSD pentru News.ro. Liderul PSD este vaccinat cu trei doze, ultima doză fiindu-i administrată în luna octombrie.

Săptămâna aceasta trebuia să se desfăşoare o şedinţă a coaliţiei de guvernare, pentru subiectul crizei facturilor la energie, însă liderii PSD, PNL şi UDMR nu s-au mai întâlnit. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu afirma într-o intervenţie la Antena 3 că este posibil ca şedinţa coaliţiei să aibă loc până la finalul acestei săptămâni.

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a fost confirmat cu COVID-19. Aceasta a precizat, joi, într-o postare pe Facebook, că deşi a mai avut un episod de COVID în noiembrie 2020, este vaccinat cu două doze şi s-a protejat rezonabil, ”totuşi Omicron se descurcă mai bine”. El îşi exprimă însă regretul că din această cauză a ratat ”una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naţionale”.

Vizualizări: 1,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: