PNL+PMP+ALDE? Lider politic din Gorj: Au destule probleme!

Liberalii vor să negocieze cu ALDE și PMP o fuziune ca să consolideze o forță de dreapta în Parlament în contextul alegerilor parlamentare programate peste doi ani. La Gorj, cei de la Partidul Mișcarea Populară nu se gândesc la o fuziune cu Partidul Național Liberal. Nu văd oportună această mișcare.

Sondajele comandate de PNL situează PMP la 4% şi ALDE la 2%, în timp ce liberalii oscilează între 17% şi 20%. Nu-i de mirare că PNL ar negocia, spun surse din organizația centrală, să fuzioneze cu PMP și cu ALDE.

Liberalii ar vrea să-și consolideze poziția de pe dreapta eșichierului politic. În cifre, fuziunea cu PMP şi ALDE le-ar aduce liberalilor 65 de primari şi peste 3.000 de consilieri locali şi judeţeni.

Plus 73.000 de euro lunar, subvenţia pe care o primeşte PMP de la stat, după calculele celor de la news.ro. ALDE însă nu încasează niciun ban.

În teritoriu, cei de la PMP nu sunt încântați de o eventuală fuziune cu PNL. “Deocamdată nu mai e în discuție subiectul acesta cu fuziunea. Cel puțin în acest moment, PMP nu are pe agendă fuziunea cu PNL. Discuțiile sunt destul de avansate cu ALDE. O fuziune PMP cu PNL nu este oportună și PNL traversează o perioadă grea, are probleme și la guvernare, se confruntă cu aceste grave probleme economice, cu pandemia. Cele economice, cu creșterea alarmantă a dobânzilor, prețuri la energie, gaze. Au destule probleme. Numai de fuziune nu le arde”, a declarat Nicolae Davițoiu, liderul PMP Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: