Premierul Ciucă, reacție după ce o fetiță a murit lovită de mașina poliției

Două fete au fost accidentate de o mașină a Poliției, joi, în timp ce traversau strada, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre fetițe, în vârstă de 13 ani, a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o reacție pe pagina de facebook a guvernului: "Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii".

Presa centrală a scris că polițistul și-a sunat întâi colegii și abia după minute bune a fost chemată ambulanța. Fetele ar fi trecut pe zebră, iar autospeciala de poliție circula cu semnalele luminoase pornite. Încă nu se știe dacă era în misiune.

Vizualizări: 4,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: