Marcel Romanescu vs. Aurel Popescu. Cine e mai bun!

Lucrurile se mișcă în sfârșit în municipiul Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu și viceprimarul Aurel Popescu se întrec în a posta pe facebook realizările primăriei. Doar dacă ne referim la reușitele din luna noiembrie, putem să recunoaștem că municipiul Târgu Jiu este pe un drum care nu duce nicăieri.

Să începem cu viceprimarul Aurel Popescu, pornit de unul singur în cursa pentru postul de primar din 2020, în care PSD nu pare dispus încă să îl susțină. Aurel Popescu ne bombardează zilnic cu realizări de tipul: se fac probe de sunet pe stadion, au fost aprinse luminile pe noua arenă, nu știu care sală de sport este gata în proporție de 99%. Aflăm și ce urmează: probe la instalația de încălzire a stadionului. Asta în condițiile în care vorbim de un stadion care ar fi trebuit să fie terminat din primăvară și să producă venituri, nu costuri. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că în paralel cu ridicarea noii arene, unii printre care și Aurel Popescu au pus umărul la distrugerea echipei Pandurii, care ar fi trebuit să joace pe acest nou stadion.

Ne mutăm pe contul oficial al Primăriei Târgu Jiu, unde aflăm cam ce preocupări are primarul Marcel Romanescu. La începutul lunii noiembrie ne-a anunțat că urmează un exercițiu de alarmare, apoi le-a urat de bine celor care poartă numele Mihail și Gavril, au urmat vizite la niște școli unde urmează să înceapă niște investiții, fără a ni se da un orizont de timp, apoi aflăm unde trebuie să se înscrie colindătorii, urmează o stea pe Aleea celebrităților, este anunțat concertul de 1 Decembrie și mai sunt câteva vorbe despre un târg de turism.

Din păcate, cam astea sunt preocupările edililor din Târgu Jiu, nu doar pe facebook. Sunt ani, mulți ani de când presa nu a mai fost invitată la o dezbatere legată de Planul Urbanistic General, legată de traficul din oraș care a devenit un coșmar, legată de planul de investiții. Să nu credeți că astfel de dezbateri au loc în secret. Nu, de fapt aceste dezbateri nu există. Aceste preocupări nu există în Primăria Târgu Jiu.

Sunt comune în Gorj conduse de o mie de ori mai bine decât municipiul Târgu Jiu. Și nu doar pentru că problemele acolo sunt mai puține, dar avem în Gorj primari care au planuri de dezvoltare a localităților lor. Aș putea să dau exemplu Runcu sau Bustuchin, dar sunt mult mai mulți primari cu adevărat preocupați de dezvoltare. La Târgu Jiu, ne lăudăm că se aprinde becul pe stadion. Și, ce să vezi, se aude muzică în boxe. Apa băltește pe lângă gurile de canal, străzile sunt pline de câini, dar târgujienii se întrec în a-i felicita pe edili la postările despre colindători și becuri aprinse. Cu alte cuvinte, avem ce merităm!

Vizualizări: 1,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: