Roşii la cuptor, umplute cu carne

Roşiile pot fi preparate şi ca fel principal, nu numai în salate sau aperitive. O reţetă interesantă este cea de roşii umplute cu carne, foarte simplă şi uşor de gătit.

Roșiile umplute cu carne tocată pregătite la cuptor au un gust deosebit şi veţi fi surprinşi cât de repede se pot prepara.

Ingrediente:

– 7 roșii medii;

– 300 gr de carne tocată;

– 1 ceapă medie;

– sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 cățel de usturoi;

– piper negru;

– 1 linguriță de sos Pesto (sau alt sos dens pentru carne);

– ulei.

Mod de preparare:

 Amestecați carnea tocată cu ceapă mărunțită cu blenderul sau trecută prin răzătoare, sare, zahăr, usturoi dat prin presă, piper negru și sos Pesto. Bateți tocătura de vas de mai multe ori.Tăiați roșiile în 3 felii groase, dar nu până la sfârșit, cât să obțineți un evantai.

Umpleți roșiile cu tocătură și le așezați în forma de copt. Le presărați cu sare, le stropiți cu ulei, turnați puțină apă și le coaceți timp de 45-65 de minute la cuptorul preîncălzit până la 180°С. Presărați roșiile umplute cu verdeață mărunțită.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: