PSD, printre ruinele de la Herculane

Liderii PSD au găsit cadrul potrivit pentru cel mai recent comitet executiv, unde și-au arătat susținerea în unanimitatea pentru Liviu Dragnea. Pesediștii s-au întâlnit la Băile Herculane, acolo unde clădiri istorice lăsate în paragină sunt lângă hoteluri de lux, exclusiviste. Așa arată și România, țara în care decalajul dintre bogați și săraci se adâncește, țara în care șpăgile au ajuns la milioane de euro, timp în care milioane de oameni se duc flămânzi la culcare.

Lăsând la o parte istoria de două mii de ani a băilor de la Herculane, suficientă pentru a face un guvern responsabil să investească acolo, și revenind la ruinele politice ale zilelor noastre, trebuie să comentăm rezoluția adoptată de PSD cu privire la „statul paralel și ilegitim”.

Să pornim de la premisa că PSD are dreptate și în România există un stat paralel și ilegitim. Din cine este format? Ce face guvernul României pentru a elimina statul paralel și ilegitim? S-a făcut o celulă de criză, are Ministerul de Interne vreun plan? Sigur că nu, pentru că statul paralel și ilegitim este o invenție a PSD. Aaa, că e o gașcă în SRI, care cu o gașcă de procurori și judecători au manevrat niște dosare, au protejat niște politicieni și i-au executat pe alții, este vizibil cu ochiul liber. Dar asta nu formează un stat paralel, ci o gașcă de tip mafiot, care cândva a avut interese comune cu Ponta, Dragnea, Băsescu, Ghiță, Udrea, Oprea și alții, iar acum are alte interese. Dacă Kovesi și Coldea fac parte dintr-un stat paralel, atunci este statul din care fac sau au făcut parte și cei care astăzi îl încriminează.

Nu știu cât de real și ilegitim este statul paralel, cert este că guvernarea PSD este paralelă cu realitatea. În timp ce salariații a zeci de instituții atrag atenția că pierd la salarii pe noua lege a salarizării, PSD spune că toată lumea câștigă. În timp ce sindicatele atrag atenția că mulți oameni vor pierde la salariu prin aplicarea transferului contribuțiilor de la angajat la angajator, PSD spune că nimeni nu pierde. În timp ce primarii se plâng că vor avea bugete mai mici și că investițiile pe fonduri europene sunt în pericol, PSD spune că bugetele vor fi mai mari. În timp ce plătitorii de rate văd că au de dat mai mulți bani la bancă, PSD spune că dobânzile erau prea mici înainte. În timp ce toată lumea spune că s-au scumpit pâinea, ouăle, untul, fructele și legumele, PSD spune că nu e adevărat. În timp ce toată lumea spune că acciza de la combustibil va duce la creșterea în lanț a tuturor prețurilor, PSD spune că nu este adevărat.

Nu știu cum arată statul paralel care nu îl lasă pe Dragnea să doarmă, dar cu certitudine pesediștii trăiesc într-o realitate paralelă, care nu are nicio legătură cu viața românilor.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: