Pităroiu a demisionat, Ciurel rămâne cu pierderile

Problemele financiare ale Complexului Energetic Oltenia sunt grave, o confirmare venind şi în urma demisiei directorului Financiar Daniel Pităroiu. Acesta a părăsit compania energetică de stat pentru a lucra în mediul privat. Surse apropiate conducerii susţin că după plecarea lui Pităroiu şi demisia Mariei Scurtu, care erau şefii Finanţelor din companie, directorii CEO sunt cam negri de... îngrijorare. Pităroiu este cel care reuşea să-l scoată pe şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pe plus în acte şi când complexul era pe minus.   

Daniel Pităroiu, şeful Direcţiei Contabilitate din Complexul Energetic Oltenia, a părăsit compania, primind o ofertă bună din mediul privat, susţin surse din complex. Plecarea acestuia vine însă la puţin timp după plecarea Mariei Scurtu de la şefia Diviziei Financiare a CE Oltenia. Compania are mari probleme financiare, având pierderi de peste 190 de milioane RON după primele şase luni ale anului.

Daniel Pităroiu nu este la prima demisie din direcţia financiară a CE Oltenia, însă de data aceasta se pare că el nu poate fi convins să rămână. În mai 2013, în ziua în care aproape 5.000 de mineri au organizat un miting împotriva conducerii CE Oltenia, Pităroiu şi-a dat demisia, în urma presiunii oamenilor. Minerii au afişat mai multe pancarte cu mesaje pentru cel care gestiona banii în CE Oltenia. Ulterior, Pităroiu a revenit la Divizia Financiară, dar nu pe prima poziţie. Şefa Diviziei Financiare era Maria Scurtu, dar şi ea a demisionat acum o lună. Surse din companie spun că Scurtu ar fi plecat pentru că nu voia „să intre în puşcărie“.

Deocamdată nu se ştie cine va fi numit în locul lui, deşi există posibilitatea să se aştepte numirea oficială a noului şef de la Divizia Financiară, selectat de Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia printr-o firmă de recrutare.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: