Conflictul de interese al lui Ciurel, semnalat acţionarilor CE Oltenia

Vicepreședintele PNL Gorj, Ion Săvoiu, a anunțat că a informat mai multe instituții privind acuzațiile de conflict de interese la adresa directorului general executiv al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel. Săvoiu a cerut clarificarea acestei situații. Laurențiu Ciurel ar putea fi găsit vinovat de conflict de interese, dat fiind că doi dintre foștii săi patroni au contracte preferențiale cu CE Oltenia.

Săvoiu a anunțat că a trimispetiții către primul ministru Victor Ponta, Departamentul pentru Energie, Ministerul Mediului, Fondul Proprietatea și Consiliul de Supraveghere, prin care a solicitat evaluarea urgentă a situației lui Ciurel. “Este contraproductiv ca niște acuze și documente ce-l incriminează grav pe Ciurel Dan Laurențiu să rămână suspendate, neclarificate”, spune Săvoiu.

Reamintim că în perioada 2010-2011 Ciurel a fost director la firma fiului său Katal Construct SRL, la care sunt acționari și Dumitru Ștefuți și Adrian Niculescu. Ultimii doi, prin firmele lor, Stefi Company și Adumit, au încasat miliarde de lei vechi de la CE Oltenia. În declarațiile publice, Ciurel subliniază că nu fiul său a avut contracte cu CEO, ci asociaţii acestuia. El uită că a fost plătit de acești doi oameni, Ștefuți și Niculescu, în perioada 2010-2011. “Nu există nici un fel de contract, nu a existat nici un fel de contract vreodată între o firmă condusă de mine, eu nu am condus decât Oltenia şi CE Rovinari, şi o firmă a fiului meu. Dacă se spune treaba asta este o minciună. Asta ar însemna conflict de interese şi sunt extrem de atent la lucrurile astea. Sunt unii care sunt acţionari pe una, pe două, pe mai multe firme. Ei, unii din aceşti oameni mai sunt acţionari şi la firme care au contracte cu noi, dar repet, nu fiul meu”, a declarat Ciurel în presa locală.

Ciurel se face că nu ştie că firma la care a fost director în 2010-2011 a avut patru acţionari, unul fiind fiul său, iar alţi doi fiind abonaţi la contractele cu CE Oltenia prin alte firme.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: