Marciuc, lăsat fără drept de semnătură

Conflict între sindicaliştii din CE Oltenia. Adrian Marciuc nu mai are drept de semnătură pe noul Contract Colectiv de Muncă. În dreptul Federaţiei Univers va semna preşedintele Nicolae Buzea. Cei care au rămas să meargă la negocieri au părerile împărţite.

Constantin Creţan a fost unul dintre cei care s-au bucurat la aflarea veştii. „Credea că mă dă pe mine afară de la negocieri. Eu o să negociez şi al zecelea contract pentru mineri. Am mai negociat nouă până acum. Probabil că Federaţia a luat o măsură clară cu el pentru că a văzut documente semnate cu administraţia de-a lungul anilor de care nu ştiau liderii de sindicat de ele şi de câte ilegalităţi au făcut pe acolo. Marciuc nu este preşedinte de Federaţie. N-a intrat în conflict cu Buzea. Conflictul e la ei. Acolo este un război intern între Marciuc, Iovan şi Căldăruşe. Sunt şase sindicate, o luptă internă, Buzea şi-a dat seama că este o problemă”, a declarat Constantin Creţan, de la Federaţia Energetica.

Bunoaica: Sunt nuli!

Alţii s-au plâns că Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, s-ar comporta ca un dictator în sindicat. „Probabil că a aflat că nu toţi 6000 de membri mai plătesc şi cotizaţia. Şi neregulile care au apărut în falsificarea unor procese verbale din actele adiţionale. Cu aceşti sindicalişti corupţi se fac tot felul de falsuri. Probabil că şi-a dat seama de ce am plecat de acolo. Aceşti sindicalişti sunt învăţaţi să fie numărul unu, să ia ei toate deciziile. Din punct de vedere sindical, ei sunt nuli”, spune liderul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica.

Buzea, aşteptat la negocieri

Eugen Iovan, lider sindical la Turceni, a anunţat că ar fi vrut ca Marciuc să semneze contractul ca şi până acum. „Cine i-o fi băgat în cap domnului Buzea, nu ştiu. Vrea să negocieze contractul, să vină la toate discuţiile pe care le avem noi. Să semneze Marciuc! El este aici. Cu el am negociat atâtea contracte. Nu ştiu dacă or fi în conflict cei doi, nu ştiu eu toate dedesubturile astea”, a declarat Eugen Iovan.

Vizualizări: 2,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: