Marea împărţeală PSD-ALDE. Ce au obţinut fiecare!

Încep schimbările în deconcentrate! Algoritmul după care se va face „marea împărţeală” este de 8 la 1. Mai precis, la o funcție dată ALDE, cei de la PSD primesc 8 funcții! Ca urmare, PSD Gorj a obţinut atât funcţia de prefect, cât şi pe cea de subprefect, anunţă senatorul Florin Cârciumaru.

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că partidul pe care-l conduce va numi atât prefectul de Gorj, cât şi subprefectul, asta în condiţiile în care s-a spus că ALDE ar avea unul din aceste două posturi. Cum PSD face nominalizările, atunci Ciprian Florescu va fi prefect, iar Sorin Arjoca subprefect. De asemenea, Cârciumaru a declarat că s-a stabilit şi cum vor fi împărţite funcţiile de la deconcentrate între aliaţii PSD şi ALDE, iar raportul va fi de 8 la 1 pentru PSD. Liderul social-democraţilor spune că, încă, nu a stabilit ce instituţii păstrează. „Nu am discutat în cadrul Biroului Permanent, nici noi, nici ALDE, despre o repartiţie la Gorj. Ştiu doar că, la nivel naţional, PSD prinde cele două funcţii, la Prefectura Gorj, atât postul de prefect, cât şi postul de subprefect. Mai departe, ştiu că s-a stabilit un raport 1 la 8, adică 8 unităţi deconcentrate vin în dreptul Partidului Social Democrat, iar o unitate vine în dreptul formaţiunii ALDE, după care iar 8 la PSD, una la ALDE şi aşa mai departe”, a declarat Cârciumaru.

„Nu insistăm cu postul de prefect”

Social-democraţii gorjeni trag de timp când vine vorba de instalarea lui Ciprian Florescu în funcţia de prefect. „Nu insistăm, noi avem de rezolvat o altă problemă, se va rezolva şi postul de prefect la Gorj, pe parcurs. Noi mergem în continuare tot cu Ciprian Florescu”, spune Cârciumaru.

Şi Ciprian Florescu a confirmat că se aşteaptă modificările legislative care să permită prefectului să facă politică. „Nu există încă informaţii legate de momentul în care se va produce numirea. Deocamdată, suntem în situaţia de a aştepta o decizie a Guvernului, când se va produce, vom face exact ceea ce trebuie. Deocamdată, nu-mi trebuie cursuri pentru înalt funcţionar public, le voi începe mai târziu, dacă se impune acest lucru. Vreau să vă amintesc că deja există în dezbatere publică nişte modificări legislative. În condiţiile în care proiectele de modificare vor trece, nu va mai fi nevoie de aceste cursuri. Atât prefecţii, cât şi subprefecţii vor fi asimilaţi cu funcţiile de secretari de stat şi subsecretari de stat, nu vor mai fi înalţi funcţionari”, a conchis Ciprian Florescu.

Vizualizări: 3,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: