Mari șpăgari ai neamului: Soroș vs Dragnea

Noi, ăștia cu moralitate, îl avem pe bietul Soroș, să ne plătească pe toți. Fără să ne ceară nimic la schimb pentru el, prostovanul de Soroș ne plătește regește ca să scriem despre cum Dragnea fură, despre cum presa centrală minte și, mai ales, despre cum toți oamenii ar trebui să aibă drepturi egale.

Simțind că nu mai este „șefu la bani”, Dragnea a contraatacat cu un program de guvernare construit după chipul și asemănarea PSD-ului și-ale României: Dragnea a descoperit șpaga prin mărirea de salarii. Nu zice nimeni că salariile nu ar fi trebuit să crească, desigur. Dar parcă nu de-a valma, cum a făcut PSD-ul, ci doar să crească acelora care chiar merită și chiar muncesc. Și parcă nu așa brusc, ci ca urmare a unor indicatori economici care arată că ne vom permite. De unde anume ia PSD-ul banii ăia în condițiile în care nu s-a văzut anterior o revitalizare providențială și improbabilă a economiei, nici nu mai contează. Probabil din investiții (că ce contează să avem infrastructură pentru CFR, atâta timp cât angajații CFR primesc cu 30% mai mulți bani și votează PSD-ul?) și, tot ce se poate, dintr-un deficit economic care va depăși limita impusă de UE, că na, suntem români și știm mai bine cât trebuie să cheltuim și pe ce.

PSD-ul execută astfel un joc destul de inteligent (pentru un partid de cretini, cum este) și da, au învățat din ceea ce cred ei că face Soroș: nu își cumpără doar voturile viitoare, ci ne cumpără tăcerea. Câți români cunoașteți care, atâta timp cât cineva le mărește salariul, se vor mai gândi la lucruri complexe precum dreptatea, adevărul, justiția sau moralitatea? 

„Fură, dar și face” este învechit. PSD-ul a upgradat acest trist slogan al vulgului la „fură, dar ne dă și nouă”. Sigur că nu ne dau din ce fură ei și sigur că nu se vor opri. Chiar rămâne de văzut de unde anume ne vor da. Cert este că tot mai puțini dintre noi vom fi acolo să #rezistam, când noul șpăgar al neamului va termina cu opera lui de-a ne mări salariile.

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: