Maria Emilia Cătuţ, vulcanul activ al Palatului Copiilor

Maria Emilia Cătuţ reprezintă Palatul Copiilor Târgu Jiu la concursurile de protecţia mediului şi acaparează cele mai importante premii de la nivel naţional. Aceasta a condus echipajul “Floarea de colţ” şi au obţinut locul I la Concursul Naţional “Memorial Raul Surdoiu”. Costumată într-un vulcan activ, Maria Emilia Cătuţ a reuşit să impresioneze juriul, după ce numele său a devenit cunoscut în urma concursurilor de la Baia Mare şi Botoşani, din luna aprilie.

Maria Emilia Cătuţ este elevă în clasa a VIII-a şi frecventează cursul de protecţia mediului din cadrul Palatului Copiilor de mai bine de cinci ani. De a lungul timpul a adus la Târgu Jiu cele mai importante premii de la nivel naţional. Echipajul coordonat de Cristina Ciolacu a impresionat juriul la toate cele patru secţiuni fiind liderul clasamentelor atât la proiecte power point, referate, desene cât şi la costumaţie. După ce a prezentat referate şi proiecte cu teme precum “Dezastrele naturale” şi “Japonia în colaps”, Maria Emilia Cătuţ s-a costumat într-un vulcan activ şi a reuşit să transmită mesajul “Nu se poate fără iubire”. “Mă bucur foarte mult că munca noastră şi a doamnei profesoare Cristina Ciolacu a fost apreciată de juriu. Au fost echipaje din toată ţară, însă cred că am impresionat prin mesajele pe care le-am transmis. Prin referatul Japonia în colaps am încercat să scot în evidenţă căderea Japoniei, iar prin proiectul Dezastrele naturale am prezentat o temă de actualitate pentru că încă nu ştim cum să reacţionăm atât înainte cât şi după cutremure. Concursul Naţional ”Raul Surdoiu” este cel mai important concurs de protecţia mediului din ţară deoarece trage semnale de alarmă în privinţa mediului înconjurător”, a declarat Maria Emilia Cătuţ.

Pregăteşte picturi pe sticlă pentru expoziţii 

Deşi a obţinut foarte multe premii la concursurile de protecţia mediului, Maria Emilia Cătuţ este pasionată de pictura pe sticlă. Luna trecută aceasta a obţinut locul I la Concursul Naţional “Avem un singur Pământ”, desfăşurat la Baia Mare şi locul I la Concursul naţional “Împreună putem schimba lumea”, de la Botoşani. Rezultatele sale deosebite i-au adus o tabără la Botoşani, de cinci zile, la sfârşitul lunii mai. În prezent, Maria Emilia pregăteşte mai multe picturi pentru expoziţiile din luna iunie. “Îmi place foarte mult să pictez pe sticlă, lucru care de altfel îl fac şi la cercul de protecţia mediului. Voi frecventa acest curs şi după ce voi merge la liceu pentru că aici mi s-au deschis orizonturile de creaţie şi mi s-a trezit dorinţa de a iubi natura. Fiecare dintre noi trebuie să respecte mediul deoarece în caz contrar mai devreme sau mai târziu acesta se va răzvrăti împotriva noastră”, a declarat Maria Emilia Cătuţ. Fata spune că vrea să-i calce pe urme profesoarei Cristina Ciolacu pentru că aceasta a reprezentat un model pentru ea. “Îmi doresc să ajung profesoară ca doamna Ciolacu şi de aceea m-am orientat spre secţia de filologie a Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu. Îi mulţumesc şi pe această cale pentru că m-a remarcat şi m-a sprijinit în tot ceea ce am făcut”, a precizat Maria Emilia Cătuţ.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: