”Măriile Gorjului”, coordonate de Maria Loga

Grupul “Măriile Gorjului” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu are începând de vineri, 5 aprilie, un nou coordonator. Este vorba de îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Loga, profesor în cadrul instituției de câțiva ani. ”Acest grup va fi coordonat de doamna cântecului popular gorjenesc Maria Loga, solistă a Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” și profesor de canto în cadrul instituției noastre. Primul spectacol al grupului, având-o coordonator pe doamna Maria Loga, va fi în data de 20 aprilie, la  Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, București. (…) Îi urăm mult succes și avem toată încrederea că va reuşi să coordoneze bine acest grup minunat”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Grupul “Măriile Gorjului” a luat naștere în anul 2006 și este unul din cele mai mari grupuri din țară. Până nu demult, grupul a fost pregătit și coordonat de regretata profesoară Camelia Argint.

Grupul “Măriile Gorjului” alături de Grupul de fluierași si naiști “Jiana” face parte din Ansamblul Folcloric ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, înființat în 2005 de fostul director Viorel Gârbaciu. Din ansamblu mai fac parte o orchestră, o formație de dansuri populare, dar și interpreți ai cântecului popular specific Gorjului.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: