Condescu, somat de colegi să aleagă între fotbal şi sindicate

Liderii de sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie îi dau ultimatumuri preşedintelui Marin Condescu. Nelu Roşca, lider de sindicat la Cariera Roşiuţa, a declarat că dacă în 30 de zile nu se schimbă atitudinea conducerii va părăsi Federaţia. În acelaşi timp, sindicalistul Gheorghe Etăgan a declarat că Marin Condescu a neglijat sindicatul şi trebuie să aleagă: federaţia sau fotbalul. „Domnul Etăgan are dreptate”, a spus Condescu.

Invitat la o emisiune TV, Nelu Roşca a ameninţat conducerea că va părăsi FNME dacă nu-şi schimbă atitudinea. Punctul de vedere al lui Roşca este interesant, mai ales că el este reprezentantul administraţiei la Minprest, iar cel al sindicatelor este Nicolae Bordei. „Ce să fac? Să-i iau în spate, să-i scot în faţă, să le spun, bă, spune-ţi nemulţumirea. Fiecare e stăpân pe el. Mesajul meu este următorul, trebuie schimbată atitudinea conducerii FNME faţă de organizaţiile sindicale de bază, trebuie o reorganizare integrală de sus şi până jos a acestei federaţii. Dacă nu se va schimba în 30 de zile acest lucru, în forurile mele de conducere la sindicat la Cariera Roşiuţa o să iau o decizie şi în funcţie de ceea ce doresc membrii mei de sindicat“, a declarat Roşca la TV Sud. Acesta a mai spus că federaţia este în disoluţie. „Dacă nu mai are soluţii, mandatele pe masă şi alegeri şi eu vă asigur că nu o să candidez. Nemulţumirea este că FNME la momentul acesta e în disoluţie, e clar. Au dat priorităţi altor activităţi decât a ceva ce trebuia să facem noi sindicatele“, a declarat Nelu Roşca, acesta menţionând că a fost într-o dimineaţă la federaţie şi nu a avut cu cine să vorbească.

Marin Condescu, preşedintele FNME, a spus că respectă părerea liderului de la Roşiuţa, dar în nici un caz nu se poate spune că federaţia este în disoluţie. „Împreună am luptat să facem acest complex energetic, fără de care acum la Motru era genocid social”, a spus Marin Condescu, care este de acord cu faptul că trebuie convocate forurile statutare ale Federaţiei pentru a discuta toate problemele.

Etăgan: Condescu trebuie să aleagă

etaganLui Roşca i-a dat replică sindicalistul Gheorghe Etăgan. „Am văzut şi eu emisiunea. Domnul Roşca vorbeşte prostii când se înflăcărează. Are probleme cu temperatura. Nu ştiu cum a spus că a fost aici şi nu a găsit pe nimeni că am vorbit cu el, eu şi cu Ruşeţ, trei sferturi de oră ieri dimineaţă. A fost injectat de actualul lui şef“, a spus Etăgan, făcând aluzie la promovarea lui Roşca de către Laurenţiu Ciurel. 

Pe de altă parte, Etăgan nu a respins toate acuzaţiile lui Roşca. „Sunt ceva probleme şi reproşuri la adresa Biroului Executiv al federaţiei, multe adevărate, că preşedintele Marin Condescu se ocupă mai mult de fotbal. E adevărat că trebuie să decidă şi el, pentru că sunt reproşuri că se ocupă mai mult de fotbal şi mai puţin de federaţiei“, a declarat Etăgan. „Domnul Etăgan are dreptate. Mai ales în ultima vreme a fost nevoie de un plus de muncă la club, Pandurii fiind vicecampioana României şi pentru prima dată în cupele europene”, a spus Condescu.

Întrebat cine ar fi potrivit pentru a conduce federaţia, dacă Marin Condescu ar renunţa, Etăgan a răspuns că la ultimul Consiliul de Coordonare actualul Birou Executiv a primit girul celor 180 de oameni care au fost acolo. „Ştiu la ce vă referiţi, dar domnul Ruşeţ este prietenul meu, la care am o datorie morală şi de asta l-am ajutat să revină, pentru că el m-a ajutat să fiu pe scaunul acesta fără acordul lui Condescu, dar rămâne o tânără speranţă“, a spus acesta.

Marin Condescu a spus însă că sunt mulţi oameni care i-ar putea lua locul cu succes, amintind pe Mitrescu, Pârvulescu, Ruşeţ, Marciuc, Golea, Etăgan, Bădiţă şi chiar Roşca.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: