GF Gorj: Comisari puţini, controale multe

Peste 70 de controale au fost efectuate numai luna trecută de Garda Financiară Gorj. S-a întâmplat acest lucru în contextul în care numărul comisarilor care deservesc unitatea a scăzut la 10. Mai mult, o parte din aceştia sunt detaşaţi în punctele de trecere a frontierei. În cursul lunii iulie s-a reuşit identificarea şi instrumentarea unor fapte de evaziune fiscală prin care s-a prejudiciat bugetul statului cu câteva sute de mii de euro.

De-a lungul lunii iulie, comisarii Gărzii Financiare au întreprins acţiuni de control la 74 de agenţi economici. Urmarea a acestor controale au fost aplicate 18 amenzi în sumă de 33.600 lei şi confiscări în valoare de 5.296 lei. Mai mult, au fost întocmite şi transmise organelor de cercetare şase sesizări penale pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind în sumă de peste 3,1 milioane lei. Societăţile în cauză, trei din Târgu Jiu, una din Motru şi o alta din Padeş, au ca domeniu de activitate prestări servicii şi comerţ intermediar.

Conducerea Gărzii Financiare Gorj spune că aceste controale au fost efectuate cu un număr redus de comisari. “Secţia Gorj a obţinut aceste rezultate cu un număr redus de comisari, zilnic fiind  în activităţile de control doar câte 2-3 echipe, datorită faptului că deşi personalul este redus, prin rotaţie 3 comisari sunt detaşaţi în punctul de trecere al frontierei de stat-Calafat pentru monitorizarea achiziţiilor intracomunitare de mărfuri. Comisarii prezenţi la serviciu trebuie să asigure şi activităţile de desigilare a mijloacelor de transport. În cadrul acestor activităţi au fost verificate peste 3000 transporturi de marfă, iar în judeţul Gorj au fost urmărite până la destinaţia finală 9 transporturi. Datorită reorientării politicii Gărzii Financiare către descoperirea şi combaterea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală cu accent pe “marea evaziune”, în cursul lunii iulie s-a reuşit identificarea şi instrumentarea unor fapte de evaziune prin care s-a prejudiciat bugetul de stat cu 700.000 euro”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef Garda Financiară Gorj.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: