Marţi, 13, zi cu ghinion pentru Ciurel

Marţi, 13 septembrie! Este ziua în care Laurenţiu Ciurel va afla dacă se poate întoarce sau nu în fruntea CE Oltenia. Între timp, el a recunoscut apartenenţa la PSD, şi chiar s-a înscris pe listele de candidaţi. Laurenţiu Ciurel a fost numit director cu ajutorul PSD şi a făcut politica PSD în compania energetică.

Laurenţiu Ciurel a fost revocat din funcţie pe 4 decembrie 2015. Revocarea s-a făcut greu şi după ce ministerul energiei îi transmisese în faţă şi public să-şi dea demisia. Laurenţiu Ciurel a fost demis din cauza rezultatelor financiare extrem de proaste. 690 de milioane de lei pierdere în 2014 şi 960 de milioane de lei în 2016. Un alt motiv invocat de ministerul energiei a fost acela că Laurenţiu Ciurel este inculpat într-un dosar în care păgubita este chiar societatea pe care o conduce. Laurenţiu Ciurel este tot inculpat, dar ministrul Victor Grigorescu nu mai poate susţine că pune pe primul loc integritatea. La acest moment, în conducerea companiei sunt doi directori cu dosare penale. Unul dintre ei, Daniel Antonie, are chiar două dosare, dar şi un management păgubos.       

Amendat pentru discriminare, bun pentru PSD

Laurenţiu Ciurel este directorul din România amendat pentru discriminarea angajaţilor. El a acordat prime unor persoane, în funcţie de apartenenţa sindicală. Chiar şi cu aceste probleme, PSD îl susţine pe Ciurel pentru un post de deputat. Ciurel face declaraţii din care rezultă că nici nu-şi pune problema să nu fie un post eligibil. În campaniile electorale, CE Oltenia era la cheremul PSD, susţineau adversarii politic. De la bani sifonaţi prin diverse firme până la resurse umane puse la dispoziţie.

Acţiunea lui Ciurel a fost acceptată, în parte, la instanţa din Gorj. Instanţa a anulat hotărârile Consiliului de Supraveghere considerând că nu s-a respectat procedura de notificare a acestuia privind schimbarea. Oricum, schimbarea fusese anunţată prin viu grai de ministrul energiei, dar nu şi scris şi în termenul prevăzut în contractul de mandat.

Procesul este acum la Curtea de Apel Craiova, iar unii fac speculaţii cu privire la sentinţă, amintind că preşedintele Curţii de Apel Craiova este Adina Georgeta Ponea, sora fostului comandant al IPJ Mehedinţi, cel pentru care intervenea baronul Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, la Victor Ponta.

Vizualizări: 6,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: