Martor de negăsit în dosarul lui Ciobotărică. Cine a fost audiat!

Doi martori au fost audiați marţi în dosarul în care șefi din Complexul Energetic Oltenia, în frunte cu fostul director general Laurențiu Ciobotărică, sunt judecați într-un dosar instrumentat de DNA, cei care au vorbit în fața judecătorului Gheorghe Constantinescu fiind Sorin Olaru și Stefan Popescu.

Ambii lucrează la Direcția Resurse Umane din cadrul CEO și au trebuit să spună ce știau despre contractul de muncă și cel de mandat, pe care le-a avut fostul director Aurel Medințu. În fața instanței trebuia să fie însă prezent Cristian Eugen Radu, fostul șef al Consiliului de Supraveghere din CEO, cel care a avut o discuție cu Ciobotărică înainte ca fostul director general să voteze împreună cu șeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, acordarea unor plăți compensatorii pentru Medințu în dorința de a-l trimite pe acesta acasă mai repede.
Instanța de judecată încearcă de mai multe termene să îl audieze pe Radu, dar acesta pare de negăsit la adresa de domiciliu. Informațiile oficiale arată că el și-ar fi închiriat locuința și că nu mai trece pe acolo, nimeni neștiind nimic de soarta lui. Fostul șef al Consiliului de Supraveghere nu este însă un nou Sebastian Ghiță, pentru că nu a fost dat în urmărire generală, deși funcțiile prin care s-a perindat de-a lungul anilor ar trebui să ajute autoritățile statului să îi dea mai repede de urmă. CV-ul cu activitatea profesională a lui Cristian Eugen Radu arată că acesta a fost în Guvernarea Ponta director general al Direcției Generale de Suport Logistic din Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. În 2000 a fost pentru o perioadă director la Primăria Sectorului 2, după care, până în 2012, a lucrat la diverse bănci, în posturi importante. În 2000 el a fost și „consultant dezvoltare afacere” la Rompetrol, un an mai târziu ajungând să fie consilier al ministrului sănătății pe probleme de control. În 2012 Radu a fost consilier pe probleme financiar bancare chiar al ministrului apărării.
În CV-ul său, Radu menționează la capitolul preocupări „înotul, muzica, arta, călătoriile”, iar la cum nu reușește instanța să îl găsească după ce a ocupat atâtea funcții importante e evident că fostul director e pasionat cu adevărat de călătorii. În dosarul în care fostul șef al CS-ului de la CEO trebuie audiat ca martor, inculpații Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu sunt acuzați de procurorii anticorupție că i-ar fi plătit ilegal lui Aurel Medințu plăți compensatorii, aceștia invocând în demersul lor inclusiv un accept din partea lui Radu.

Vizualizări: 1,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: