Masă festivă pentru bătrânii din Turburea

Peste 400 de bătrâni din comuna gorjeană Turburea au petrecut ca la nuntă, duminică, 30 septembrie. Ca în fiecare an, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, administraţia locală i-a invitat pe bătrânii din comună la o masă festivă. Pentru ca petrecerea să fie una de neuitat, primarul Ion Bîrcă l-a invitat pe solistul Dumitru Vasilescu să întreţină atmosfera.

Autorităţile locale din Turburea au organizat o petrecere pe cinste pentru vârstnicii din localitate. Manifestările s-au desfăşurat, începând cu ora 16:00, la cantina primăriei, local care a fost în trecut al OMV Petrom. Sala cu 450 de locuri s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care au venit să petreacă. Aşa cum i-au obişnuit pe bătrânii din localitate, şi de această dată autorităţile locale le-au pregătit o masă pe cinste, cu bucate alese. Mare parte din costurile cu organizarea petrecerii au fost suportate de primarul Ion Bîrcă, care spune că a încercat să cheltuie cât mai puţini bani din bugetul local pentru petrecerea de Ziua Vârstnicilor.

„Meniul a fost ca şi la nuntă. Aperitiv, sărmăluţe, friptură, câte o prăjiturică. De băut, câte un suc, câte o berică, câte un pahar de vin. O şampanie, muzică. L-am avut invitat pe interpretul Dumitru Vasilescu. Mare parte din cheltuieli le-am suportat din buzunarul meu şi al domnului viceprimar. Porcul l-am dat noi. Am cumpărat un porc de vreo 200 de kg. Băutura tot noi, aperitivul l-am cumpărat. Ca şi bani, de la primărie, dacă ne-am dus până la 7.000-8.000 de lei”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Autorităţile locale spun că astfel de petreceri ar trebui organizate mai des. „E vorba de respectul meu şi al instituţiei pe care o reprezint faţă de toţi bătrânii satului şi, totodată, cred că merită şi ei să-şi descreţească frunţile cel puţin o dată pe an. Cred că ar trebui mult mai dese toate acestea, dar noi, primăriile de comune, nu avem bani. La oraş se dau mulţi bani”, a mai spus primarul Bîrcă.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie.

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: