Mașina care merge singură, testată pe străzile din România

Grupul Continental a prezentat, pentru prima oară în țara noastră, mașina care merge singură. Vehiculul autonom, propulsat electric și fără volan sau pedală de frână, a fost testat în oraşul Timișoara. 

În premieră în România, cei de la Continental au testat în Piața Unirii din Timișoara o mașină autonomă. Propulsate electric și fără șofer, volan sau pedală de frână, aceste vehicule vor aduce o contribuție importantă la îmbunătățirea traficului în orașe, spun reprezentanții companiei de tehnologie. „Industria auto trece printr-o transformare completă, de la una în care mașina reprezintă un concept format din componențe la un vehicul care are în prim plan funcționalitățile și software-ul. Mașina devine un smartphone pe roți, cu funcții precum aplicațiile în top, urmate la nivel secund de un sistem de operare, apoi de 4-5 computere cu o putere ridicată de calcul, iar abia apoi vin componentele precum senzorii. Nu mai putem discuta despre vehicule individuale, ci despre interconectarea lor care merge în direcția unui ecosistem de mobilitate inteligentă, integrând diverse modalități de transport, de la trotineta și bicicleta electrică la mașini și chiar sisteme de transport public. Așa cum este chiar robo-taxiul prezentat”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România, citat de economica.net.

Investițiile Grupului Continental au scopul de a oferi soluții pentru provocările din industrie. Tehnologia pentru vehicule fără șofer utilizată de Continental și EasyMile este pregătită pentru producția de serie.

Conform sursei citate, această tehnologie este deja utilizată în unele țări din lume, în mai multe orașe, unde vizează trasee publice, dar și zone delimitate de sediile companiei și alte locuri din localitățile respective.

Compania se așteaptă ca, în viitorul apropiat, aceste vehicule să devină un plus important pentru sistemele de mobilitate existente. Asta deoarece sunt ecologice, sigure și flexibile, adică potrivite pentru a fi introduse în diferite sisteme de transport.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: