Mașini avariate. Păgubit: Data viitoare o să moară oameni

Bucăți din tencuiala unui bloc s-au desprins miercuri seara și au avariat trei autoturisme parcate în imediata apropiere a acestuia. Incidentul deosebit de grav s-a produs în zona Lido din Târgu Jiu, proprietarii mașinilor avariate spunând că incidentul nu este singurul și că se va mai repeta, data viitoare existând riscul ca bucățile de ciment să lovească oameni. Și asta doar pentru că locatarii nu au fost de acord să dea câte 100 de lei pentru a fi făcute reparațiile necesare.

Incidentul s-a produs odată cu venirea serii, când toți locatarii erau deja veniți acasă și mașinile le aveau parcate în jurul blocului. Culmea este că locul în care au căzut bucățile de tencuială este rezervat persoanelor cu handicap, iar un locatar care chiar folosește mereu locul respectiv a scăpat teafăr pentru că este în concediu și e plecat la mare. Altfel, spun vecinii acestuia, omul s-ar fi aflat cu siguranță la mașină la ora la care s-a produs incidentul. Unul dintre păgubiți este Cristi Bârhoată. Mașina sa a fost avariată în câteva locuri, dar pe el îl interesează mai mult faptul că oricând există pericolul ca noi bucăți de tencuială să se desprindă. „Acum au fost mașinile, dar data viitoare poate fi un copil. Am fost cu administratorul la locatari și le-am cerut câte 100 de lei ca să fie făcute reparațiile necedare. Numai că nu ne-am milogit de dumnealor și nici nu ne-au băgat în seamă. Nu știu, poate doar dacă se întâmplă ceva și mai grav atunci se va sesiza și Primăria sau nu știu cine și se vor lua măsuri, că altfel văd că nu se întâmplă nimic”, spune acesta.

 

„Cade colțul blocului”

Un alt păgubit este Mădălin Nițoi. Omul și-a cumpărat de câteva zile o mașină de câteva zeci de mii de euro. Nici nu a apucat să o înmatriculeze, așa că de poliță CASCO nici nu poate fi vorba. Acum e bun de plată pentru reparațiile pe care autoturismul le necesită. „Am luat-o de o săptămână și nici nu am apucat să o înmatriculez. Soția chiar îmi spunea, când e să nu ai parte, nu ai parte orice ai vrea să faci. Mașinile se repară, mai grav era dacă dădea pe un copil sau pe altcineva. Regretele sunt apoi tardive. Situația e foarte gravă nu doar la acest bloc, ci la toate blocurile astea de zece etaje din zona de sud a orașului. Să vă uitați la ele și să vedeți cum stă tencuiala să pice. Ne spuneau pompierii acum, ca soluție temporară, să prindem o tablă în dibluri acolo ca să nu mai pice din zid, dar e un colț întreg care stă să pice. Adică ar trebui să facem cârpeli ca să nu pice colțul blocului, dar dacă pică apoi un bolovan și omoară un om cine răspunde?”, a întrebat retoric, evident, Mădălin Nițoi.

Un răspuns nu a putut să îl ofere nici măcar administratorul blocului, Aurelia Șalapa. Femeia spune că nu a avut cu cine să discute atunci când a fost vorba de a strânge bani de la locatari pentru a face reparațiile care trebuie. „Le-am făcut subsolul de intri acolo în papuci și nu te murdărești. Tuturor le-a plăcut. Când a fost să dea bani să facem și partea aceasta cu probleme numai că nu mi-au închis ușa. Eu chiar mă bucur că s-a întâmplat ce s-a întâmplat pentru că poate acum se vor convinge că nu le-am cerut banii că nu aveam eu ce face. Sunt lucrări necesare, care trebuie făcute”, a explicat administratorul.

 

Nicio soluție

Un locatar din bloc, proprietar de apartament la etajul zece al clădirii, spune că și-a reabilitat singur zona de acoperiș din dreptul său pentru că altfel picau bucăți și de acolo și risca să fie el tras la răspundere. „În urmă cu șase luni a picat pe partea cealaltă a blocului, dar atunci au căzut bucățile pe trotuar, nu a lovit nicio mașină, nu a fost nimeni rănit și fix pe nimeni a interesat de ceea ce s-a întâmplat atunci. Eu mi-am făcut reparațiile singur când am văzut că începe tot așa să pice, dar ceilalți nu au vrut să contribuie. Dacă vă uitați de la etajul 1 până pe la 5 încolo la fiecare colț sunt porțiuni de tencuială care stau să cadă. Ei bine, prin acea zonă, pe lângă bloc, trec zilnic oameni, copii, se parchează mașini și așa mai departe. Oamenii nu dau bani pentru reparații pentru că sunt săraci, nu au bani, dar ceva trebuie făcut pentru că altfel vor fi lucruri mai grave”, spune Victor Podărița, un alt locatar din bloc.

Galerie foto




Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: