Maşinile procurorilor, lăsate fără girofar. Cine mai e pe listă!

Maşinile ANAF şi ale procurorilor nu mai au dreptul să circule cu girofaruri cu lumină albastră. Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea de modificare a OUG privind circulația pe drumurile publice. Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase de culoare albastră autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

În textul iniţial al ordonanţei, în această categorie erau incluse şi autovehiculele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi cele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public.

Potrivit prevederilor în vigoare, semnalele speciale de avertizare cu lumină albastră montate pe autovehicule obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere.

Vizualizări: 2,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: