Director trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a fostului director al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, pentru luare de mită și fals în declarații. 

Potrivit DNA, în perioada octombrie – decembrie 2018, Tănăsescu a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei. "Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”. La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", arată un comunicat al DNA.

Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 - 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt în sensul că nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei și 30.130 euro, ridicate de la inculpatul Tănăsescu Dan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (A.A.)

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: