Interdicţii în lanţ pentru directorul revocat din funcţie

Fostul şef al Direcţiei pentru Agricultură Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită şi fals în declaraţii, are mai multe interdicţii impuse de instanţă. Trecut pe un post de execuţie, până la finalizarea procesului, Dan Tănăsescu nu mai are voie să se ocupe de programele care implică acordarea de subvenţii pentru fermieri.

Tribunalul Gorj a decis, marţi, menţinerea măsurii controlului judiciar pe cauţiune în cazul fostului director de la Direcţia Agricolă Gorj. Acesta a fost prins în flagrant, cu puţin timp înainte de Crăciun, în timp ce primea 2.000 de lei de la un fermier ca să îi acorde subvenția pentru tomate.

Ulterior, procurorii au descoperit că directorul a mai primit 5.800 de lei de la alte trei persoane ca să le acorde ajutorul de la stat, de 3.000 de euro, pentru cultivarea roşiilor. Directorul a fost lăsat în libertate sub control judiciar după ce a achitat o cauțiune de 50.000 de lei.

Gata cu subvenţiile!

Pe timpul cât se află sub control judiciar, fostul director nu are voie să se aproprie şi să comunice, direct sau indirect, cu mai mulţi fermieri, beneficiari ai subvenţiei pentru tomate. În plus, nu are voie nici să comunice cu directorul adjunct Alin Petrică.

Instanţa i-a interzis şi să ocupe postul de director, dar Tănăsescu a fost între timp revocat din funcţie, prin ordin al ministrului Petre Daea. Mai mult, fostul director nu are voie să deţină „altă funcţie publică în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj care să implice exercitarea oricăror atribuţii în legătură cu primirea dosarelor, verificarea documentelor, verificarea pe teren, monitorizarea, coordonarea sau întocmirea oricăror alte documente referitoare la cererile formulate de beneficiarii schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate», precum şi a altor programe similare de ajutor financiar derulate la nivelul Direcţiei pentru Agricultura Judeţeană Gorj pentru acordarea unor subvenţii publice”.

Mai mult, Dan Tănăsescu va fi dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, acesta neavând voie să părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. „Inculpatului Tănăsescu Dan i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauţiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, a decis, marţi, o instanţă a Tribunalului Gorj. Sentinţa nu este definitivă.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: