Gorjeni admişi în magistratură. Lista!

Zeci de candidaţi din Gorj, avocaţi, jurişti, grefieri sau poliţişti, şi-au încercat norocul la examenul de admitere în magistratură, sesiunea martie-iulie 2019. Dintre aceştia, doar cinci au fost admişi, primind cel puţin nota 7.

Concursul s-a organizat pentru ocuparea unui număr de 48 de posturi de judecător şi 34 de posturi de procuror la unităţile de parchet şi instanţele din ţară. Au putut participa toţi cei licenţiaţi în drept şi cu cel puţin cinci ani experienţă în domeniul juridic.

Din Gorj, cea mai bună medie a obţinut-o avocatul Ionuţ Ghinoiu. Acesta a fost notat cu 8,49 la proba eliminatorie (test grilă de verificare a cunoştinţelor de drept) şi 8,82 la interviu, astfel că a terminat concursul cu media 8,57. Ghinoiu a optat pentru un post de judecător.

Şi avocata Andreea Maria Dumbravă a obţinut un rezultat bun – 8,56, ceea ce îi permite să îmbrace roba de judecător. Cei doi se regăsesc în primii 50 de candidaţi admişi şi, ca atare, au postul asigurat.

Posturi suplimentate

Dacă plenul Consiliului Superior al Magistraturii va dispune suplimentarea celor 82 de posturi scoase la concurs, atunci şi alţi trei gorjeni, cu medii peste 7, au şanse la o carieră în magistratură. Este vorba de Ionela Valeria Gheju, consilier juridic la CE Oltenia, şi avocaţii Marian Nicolescu şi Radu Pierşinaru, ultimul dorindu-şi un post de procuror.

Peste o mie de candidaţi din toată ţara au intrat în examen şi doar 196 au fost admişi. Ei au acum obligaţia să depună la tribunalele sau parchetele în a căror circumscripţie domiciliază documentele necesare verificării bunei reputaţii (curriculum vitae, caracterizarea de la ultimul loc de muncă, cazier fiscal, precum şi alte documente considerate relevante verificării).

Ghinion cu repetiţie

Pe lista celor respinşi se regăseşte şi poliţistul Nicolae Marian Flaimoc, care a ratat la mustaţă proba interviului, fiind notat cu 6,92. Ofiţerul de la IPJ Gorj nu este la prima experienţă, şi anul trecut picând tot la interviu, cu 6,68. Avea nevoie de cel puţin nota 7, pentru a fi declarat admis.

Vizualizări: 5,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: