Suspect de crimă, pus în libertate. Reacție: Am luat-o razna ca societate

Ioan Vrînceanu, bărbatul de 61 de ani din Țicleni, care a fost arestat în ajun de Crăciun, anul trecut, pentru că și-ar fi ucis concubina, a fost pus în libertate. Curtea de Apel Craiova a decis zilele trecute că arestul preventiv trebuie înlocuit cu control judiciar, asta după ce în primă fază Tribunalul Gorj îl pusese în libertate fără nicio măsură preventivă.

Vrînceanu este suspect de crimă după ce, în decembrie anul trecut, a sunat la 112 pentru a anunța că în patul lui zace fără suflare concubina sa. Pentru că femeia avea urme de violență pe corp, bărbatul a devenit suspect și a fost arestat. Potrivit legii, arestul preventiv nu poate depăși 180 de zile pe parcursul cercetării penale, dar ar fi putut fi prelungit până la cinci ani dacă se ajungea la trimiterea în judecată. Nu a fost cazul, astfel că Vrînceanu a fost eliberat.

Un cititor al ziarului ne-a contactat pentru a ne spune că nu crede în vinovăția lui Vrînceanu și că acesta a cerut în mod repetat testul cu detectorul de minciuni, dar a fost refuzat. “Oare se temea anchetatorul că rămâne fără autorul faptei oribile și avea nevoie de un ,,criminal de serviciu”?! Oricum, femeia ucisă era bătută și de către soțul ei, care este o persoană agresivă, și, din câte spun vecinii, o mai bătea și un alt bărbat din zonă”, susține acesta.

Cititorul nu exclude posibilitatea vinovăției, dar se întreabă atunci ce fel de societate suntem, dacă lăsăm criminali în libertate. “Cred că acel control este o soluție de compromis, mai degrabă, ca să nu lovească prea rău în anchetatori, dar judecătorul de la Tribunalul Gorj a fost mult mai tranșant și a revocat arestul preventiv, soluție corectă după părerea mea. În cazul unei fapte atât de grave, când sunt indicii de vinovăție, măsura arestului este singura care se impune, altfel am luat-o razna ca societate, cum se pare că se întâmplă pe la noi”, ne-a transmis cititorul ziarului, care crede că adevăratul criminal a fost liber tot timpul. (A.M.)

Vizualizări: 3,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: