Master cu indemnizaţia de creştere a copilului

Mamele masterande şi doctorande pot lua indemnizaţie de creştere a copilului numai dacă demonstrează că au terminat facultatea la zi şi dacă forma de învăţământ actuală este tot la zi. Chiar şi aşa, în judeţul Gorj, mămicile cu carte nu se înghesuie să beneficieze de acest sprijin financiar.

Femeile care au copii, dar care în prezent urmează cursurile unui master sau doctorat pot beneficia de indemnizaţie de creştere a copilului în condiţiile în care demonstrează că au terminat facultatea la zi iar actuala formă de învăţământ este tot la zi. „Mămicile care urmează masterul sau doctoratul pot să ia acest sprijin financiar numai dacă fac masterul, respectiv doctoratul la zi şi nu la fără frecvenţă. Din păcate, la noi în judeţ, nu avem prea multe mămici care îndeplinesc condiţiile. Sunt în plată doar cinci mămici dintre care trei masterande şi două doctorande”, a declarat Paulina Bâlteanu, directoarea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj.

Suma pe care o primesc mămicile studente se ridică la 600 de lei până la cei doi ani ai copilului respectiv trei ani în cazul în care copilul suferă de vreun handicap. „Suma este de 600 de lei dar după cum vedeţi nu prea avem mămici cu carte care să beneficieze de această indemnizaţie de creştere a copilului. Indemnizaţia se acordă pe o perioadă de doi ani de la naşterea copilului şi de trei ani dacă copilul suferă de handicap. Mămicile încetează să mai primească indemnizaţia doar în cazul în care a expirat timpul de doi, respectiv trei ani sau în cazul decesului copilului”, a declarat Paulina Bâlteanu.

Interesant este faptul că de acest sprijin pot beneficia şi taţii care îndeplinesc aceste condiţii însă până în prezent, în Gorj nu este nici un astfel de caz.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: