Maria Băsescu le-a adus bătrânilor gorjeni cadouri de Paşte

Musafir important ieri pe meleagurile gorjene, chiar soţia preşedintelui Băsescu, Maria, într-o scurtă vizită făcută de cei doi la cele două cămine de bătrâni pe la care, anul trecut, a trecut şi fata cea mică a celor doi, EBA.

Maria Băsescu a mai vizitat centrele de bătrâni şi în anii trecuţi, ultima dată făcând-o chiar în ajun de 8 Martie în 2009. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult la Suseni de atunci şi până acum, cu excepţia directorului, Maria Băsescu neuitând de promisiunile pe care le-a făcut bătrânilor la vizita de anul trecut.

Cozonaci de la prima doamnă

Prima Doamnă a împărţit ieri la fiecare persoană din centrele de la Suseni şi Dobriţa câte o floare, dar şi câte un cozonac, angajaţii celor două instituţii împărţind ulterior fructele şi restul dulciurilor şi al hainelor primite către vârstnicii de a căror îngrijire se ocupă. Pe post de iepuraş de Paşti, Maria Băsescu a adus şi patru televizoare, precum şi două maşini de spălat, ea spunându-le jurnaliştilor care au aşteptat-o că a revenit în Gorj la invitaţia familiei omului de afaceri Ion Firiza. Acesta este bun prieten cu Traian Băsescu, el fiind proprietarul unui complex turistic la Cheile Buţii, în Valea Jiului, acolo unde preşedintele poposeşte ori de câte ori vine în zonă.

Soţia lui Băsescu a fost recunoscută imediat de bătrâneii care au aşteptat-o frumos în cantina căminului la care sunt cazaţi. „E doamna Băsescu, cum să n-o ştim, a fost şi anul trecut la noi şi ne-a promis că revine. Eu am mai văzut-o şi atunci, că eram aici. Tot frumoasă şi bună la suflet a rămas, că altfel nu mai se întorcea ea la noi. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi şi o mai aşteptăm”, spunea una dintre bătrânele cu care se întâlnise prima doamnă a ţării. Aceasta i-a vizitat şi pe unii dintre bătrânii imobilizaţi în cărucioare, apropiindu-se de ei şi întinzându-le o mână pentru a le oferi un sprijin. Florile şi cozonacii au fost împărţiţi personal de către soţia preşedintelui, spre bucuria pensionarilor care au avut ocazia, pentru o clipă, să fie faţă în faţă cu cea pe care o ştiau de la televizor.

Vizita Mariei Băsescu s-a încheiat în circa 20 de minute, soţia preşedintelui trecând ultima dată pe la centrele de bătrâni din Gorj în martie 2009, când a promis că va reveni. Ea a promis atunci şi că îi va aduce unui bătrân un cărucior acţionat electric, pentru o deplasare mai rapidă, cărucior pe care l-a adus în mai 2009 Elena Băsescu. Fiica preşedintelui şi-a început atunci campania electorală pentru alegerile europarlamentare cu precizarea că i-a adus bătrânului respectiv „un scaun electric”, promis de mama sa. Ulterior, EBA a fost votată de circa 36% din locuitorii comunei Runcu, pe raza căreia se află cele două centre de bătrâni, fiica preşedintelui obţinând aici cel mai bun procent din toată ţara.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: