Riscul de a face boli grave, redus cu o oră de sport

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Tohoku din Sendai, Japonia, a descoperit în urma unui studiu care a adunat date despre 500.000 de oameni, că riscul de deces din cauza bolilor cardiace, diabet și cancer se reduce cu 10-20% pentru oamenii care fac exerciții fizice de întărire a mușchilor, timp de 30-60 de minute săptămânal.

S-a constatat astfel că mușchii mai dezvoltați ai oamenilor pot fi cheia unei vieți mai lungi. Ridicarea greutăților la sala de fitness sau chiar în casă, o perioadă de doar 30 de minute pe săptămână diminuează riscul morții premature cu până la o cincime, potrivit Study Finds.

Cercetătorii de la Facultatea de medicină din cadrul Universității Tohoku din Japonia au demonstrat, în studiul publicat recent în publicația britanică de medicină sportivă BMJ Journals, că întărirea mușchilor umani formează un scut protector pentru organismul nostru.

Pentru analiză, autorii conduși de către dr. Haruki Momma au căutat bazele de date de cercetare ale studiilor privind observarea adulților fără probleme majore de sănătate, care au fost monitorizați între 2 și 25 de ani.

Cele mai multe dintre ele au fost realizate în Statele Unite, iar restul în Marea Britanie, Australia și Japonia. Participanții aveau vârste cuprinse între 18 și 97 de ani, iar numărul total a fost de aproximtiv 500.000 de persoane.Toate au luat în considerare efectul formelor aerobice de exerciții, cum ar fi alergarea, săriturile, dar și antrenamentul de forță. Astfel, activitățile de întărire a mușchilor au fost legate de un risc mai scăzut de deces din orice cauză și în special din cauza bolilor de inimă, accidentului vascular cerebral, cancerului, diabetului și cancerului pulmonar.

Cele mai bune rezultate obținute de oameni au fost pentru cei care au efectuat între 30 și 60 de minute de antrenament de forță musculară pe săptămână. Persoanele care fac un antrenament de forță și exerciții aerobice au un risc și mai mic de deces la toate cauzele. La acești din urmă participanți riscul s-a redus cu 40% la toate cauzele de deces, risc cu 46% mai mic la boli de inimă și cu 28% mai mic la cancer.

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: