Urzica este benefică în ameliorarea alergiilor

Urzicile proaspete sunt întâlnite primăvara dar ele pot fi găsite, în stare uscată sau congelate, pe tot parcursul anului. Iar un banal ceai de urzică pe care îl consumăm zilnic va ameliora simptomele alergice.

Primăvara, când vremea se încălzeşte, începem să petrecem mai mult timp în aer liber, plantele încep să crească, iar florile apar peste tot şi îşi face simţită prezenţa şi polenul. De aceea, pentru aceia dintre oamenii cu alergii sezoniere, primăvara nu este la fel de frumoasă.

Dar, din fericire, tot în această perioadă răsar cu vigoare urzicile care pot să vă vină în ajutor. Nu numai că reprezintă un superaliment uimitor şi o plantă medicinală utilă, iar ele fac minuni pentru reducerea inflamaţiei. Acesta este un lucru important de ştiut, pentru că inflamaţia nu se opreşte la sinusuri şi la alergiile respiratorii sezoniere. Alergiile alimentare şi inflamaţiile digestive asociate acestora constituie o mare problemă pentru mulţi oameni, iar tratamentele medicamentoase, de cele mai multe ori, nu fac decât să înrăutăţească situaţia.

Urzicile reprezintă un tratament sigur, liniştitor pentru inflamaţie, având proprietăţi imunostimulatoare şi oferind avantaje în ceea ce priveşte aportul de vitamine şi minerale. Primăvara este timpul să deveniţi prieteni cu urzica şi nu veţi regreta.

Urzicile au fost folosite de secole ca tratament natural pentru alergii sezoniere, febra fânului, astm şi urticarie. Cercetările au arătat că urzicile reduc în mod eficient nivelurile de histamină din organism, reducând astfel inflamaţia ţesuturilor afectate. Chiar şi un banal ceai de urzică zilnic pe tot parcursul sezonului va atenua simptomele alergice.

Simptome obişnuite, precum mâncărimea la nivelul ochilor, strănut, nas care curge şi sinusuri înfundate sunt tratate de urzici la fel de eficient, dacă nu chiar mai bine, comparativ cu medicamente contra alergiei administrate fără prescripţie. Urzicile desensibilizează organismul la alergeni şi scad reacţia noastră la aceştia. Urzicile vă vor scuti, de asemenea, de efectele secundare care apar la administrarea medicamentelor pentru alergie, precum somnolenţă sau iritaţii şi ulcere ale tractului digestiv, ceea ce conduce la un alt set de probleme de inflamaţie, pe care nu le doriţi.

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: