Măștile de protecție de la guvern, neinteresante pentru târgujieni

Măștile de protecție oferite cu titlu gratuit de către autorități nu par tentante pentru târgujieni, mai ales că vin atât de târziu. Conform directorului Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, Alina Toader, aproximativ 50 de persoane ajung să-și ridice aceste măști, număr extrem de mic, spune aceasta.

 În primele trei zile de când s-a început distribuirea măștilor de protecție, numărul beneficiarilor interesați a fost unul mare, dar în prezent oamenii nu se mai arată interesați, iar procedeul de acordare este unul greoi, a mai spus Alina Toader.

”Din păcate nu am reușit să distribuim în totalitate acele măști. Dimpotrivă, merge extrem de greu. Am înțeles că acest lucru se întâmplă și la nivel național. Nu aș putea spune care ar fi motivul, mai ales că sunt acordate gratuit. Singura condiție este aceea ca atunci când vin să prezinte actul de identitate pentru categoriile de beneficiari ai ajutorului social, iar pensionarii care au venituri mici și persoanele cu dizabilități au nevoie de buletin și certificatul care atestă încadrarea în aceste categorii. În ultimele trei zile, măștile au fost distribuite de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu, iar acum se distribuie de la Centrul Magnolia, zilnic. Îi rugăm să vină să ridice măștile. Pentru fiecare beneficiar a fost acordat un număr de 50 de măști, am avut aproape 5000 de beneficiari. Mulți întrebau când vin măștile, acum că le avem nu mai vin să le ridice”, a spus Alina Toader, șefa DPPS Târgu Jiu.

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: