Măsuri împotriva căderii părului la bărbaţi

Căderea părului, alopecia, este un fenomen foarte des întâlnit, în special la bărbaţi, instalându-se chiar de timpuriu în anumite cazuri. Pierderea părului parţială sau totală din zona scalpului este un context deloc apreciat de către bărbaţi, aceştia manifestând interes faţă de orice tip de terapie şi măsură care ar putea stopa, şi chiar remedia, pierderea părului.

Alopecia

Căderea părului poate fi totală, parţială, definitivă sau temporară. În cazul în care se instalează acest fenomen, ar trebui luate în calcul toate cauzele care îl pot genera. Pot exista cauze severe, precum afecțiunile  grave, dar şi cauze moderate, precum dezechilibrele hormonale, circulaţia sangvină deficitară din zona scalpului, anemiile, scăderea bruscă în greutate, lipsa de nutrienţi, o igienă locală incorectă sau folosirea produselor cosmetice nepotrivite. Fluctuaţiile activităţii hormonale sunt influenţate şi determinate de o serie de contexte, fiind hotărâtoare şi moştenirea genetică a organismului. 

Testosteronul  are o activitate extrem de importantă în funcţionarea organismului, astfel că orice dezechilibru va genera probleme precum pierderea părului de pe scalp şi de pe corp. În ceea ce priveşte stadiile şi calitatea  de funcţionare ale testosteronului, bărbaţii pot alege să intervină urmând un tratament pe bază de saw palmetto, un produs fabricat din  ingrediente naturale, ale cărui beneficii pentru organismul bărbaţilor au fost dovedite de-a lungul vremii, inclusiv în ceea ce priveşte sănătatea scalpului şi calitatea firului de păr, acţionând asupra activităţii hormonale şi diminuând pierderea părului.

Sănătatea scalpului

Pentru a avea un păr bogat şi sănătos, este necesar ca circulaţia sangvină la nivelul scalpului să asigure foliculilor de păr toate resursele necesare astfel încât să susţină creşterea şi menţinerea într-o stare normală a firului de păr. În acelaşi timp, este obligatorie o bună activitate hormonală, tratamentul cu finasteride, reprezentând o formulă de terapie extrem de eficientă în cazul bărbaţilor care se confruntă cu începutul de chelie şi aleg să intervină din timp imediat ce constată apariţia primelor semne ale alopeciei.  

Acţiunea acestui antiandrogen sintetic va avea drept scop prevenirea conversiei testosteronului în dihidrotestosteron, un context în care foliculii nu mai sunt susţinuţi în vederea creşterii şi întreţinerii firelor de păr. Finasteride va fi eficient în încercarea bărbaţilor de a diminua numărul firelor de păr care au tendința de a cădea, limitând zona scalpului în care se va instala alopecia. Astfel, asupra alopeciei în stadiu de debut se poate interveni cu produs şi terapii  care au  drept scop restabilirea funcţiilor hormonale, vizând rezultate rapide şi mulţumitoare.

Sursa de imagine:
MRAORAOR / Shutterstock.com

Vizualizări: 1,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: